Στο ψυγείο για την ώρα ο ανασχηματισμός – Το βάρος όχι σε αλλαγές, αλλά σε στήριξη των πληγέντων από την κακοκαιρία και λύση των προβλημάτων του πολίτη

 

Στο ψυγείο μπαίνει για την ώρα ο ανασχηματισμός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε γραμμή πλεύσης και έτσι το βάρος πέφτει όχι σε αλλαγές στην κυβέρνηση εδώ και τώρα, αλλά στην προσπάθεια ανακούφισης και στήριξης των πολιτών της Θεσσαλίας που ισοπέδωσε η κακοκαιρία Daniel και παράλληλα στη λύση των προβλημάτων του πολίτη.


Την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη επιβεβαίωναν χθες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, επιμένοντας ότι το πρώτιστο μέλημα του, αυτή τη στιγμή, είναι οι αλλαγές στις κρατικές δομές και τη λειτουργία τους, ώστε να καταστούν πιο… “ετοιμοπόλεμες” και αποτελεσματικές.

Τα σενάρια περί διορθωτικών κινήσεων έκλεισαν και μετά τη συνάντηση χθες βράδυ, στο Μέγαρο Μαξίμου, του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Ο Πρωθυπουργός είδε τον κ. Κικίλια στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει με τους υπουργούς του” δήλωναν πηγές από την κυβέρνηση αμέσως μετά.

Έτσι τα σενάρια περί αντικατάστασης τοη Βασίλη Κικίλια μπαίνουν για την ώρα στο χρονοντούλαπο. Όχι βέβαια, πως το Μαξίμου είναι 100% ευχαριστημένο από το έργο του, με την κακοκαιρία αλλά για την ώρα στον υπουργό δίνεται… παράταση και βλέπουμε και όλα θα κριθούν από το τι θα γίνει στη συνέχεια όπου προέχει η Θεσσαλία να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

“Δεν πιστεύουμε στις «Ιφιγένειες»” ήταν το σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη. “Είναι δυνατόν κάποιος να βρίσκεται σε μία θέση, μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού και να μην χαίρει της εμπιστοσύνης του;” απάντησε δε, όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν ο κ. Κικίλιας εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του.


Πάντως, στο παρασκήνιο παραμένουν οι εκτιμήσεις ότι αρρυθμίες και αστοχίες στο έργο τους, πιστώνει ο Πρωθυπουργός και σε τουλάχιστον δύο ακόμα κυβερνητικά στελέχη.


Ο ανασχηματισμός πάντως, παραμένει στο τραπέζι. Σενάρια αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει αφού προηγηθούν οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για αλλαγές στις κρατικές δομές και τη λειτουργία τους, και ίσως και πολύ μετά την επιστροφή του από την Αμερική, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *