Στο Νταβός ο Κυρ. Μητσοτάκης για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – Στο επίκεντρο οι επενδύσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται σήμερα και αύριο (19 και 20 Ιανουαρίου) στο Νταβός όπου θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.


Τόσο στις δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και στις κατ’ ιδίαν επαφές του, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει:

  • Τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εν μέσω διαχείρισης αλλεπάλληλων κρίσεων και της ενεργειακής – πληθωριστικής κρίσης που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
  • Την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται.
  • Και βέβαια για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, για την οποία βασικός στόχος παραμένει η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επιχειρήσεων από τους τομείς της τεχνολογίας, ανάμεσα τους με τον CEO της Intel, της εκπαίδευσης, των τραπεζικών και άλλων.

Σε αυτές θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει πώς η Ελλάδα, που αναδείχθηκε από τον Economist ως η χώρα του ΟΟΣΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην οικονομία το 2022, αλλά και ως η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος από το 2019 μέχρι σήμερα, πέτυχε όσα έχει πετύχει, εν μέσω εξωγενών μεγάλων κρίσεων.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Θα αναδείξει τις κινήσεις της Ελλάδας στο κέντρο της συνδιαμόρφωσης των ευρωπαϊκών αποφάσεων, τις πρωτοβουλίες για λύσεις στην ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή ασφάλεια. Όπως επίσης και τον ρόλο της χώρας μας ως δύναμης αξιοπιστίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.


Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είναι ακόμα προσκεκλημένος σε κύκλους συναντήσεων, όπου εκτός από εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων, συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τους χώρους των Μέσων Ενημέρωσης, της πολιτικής και της διπλωματίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *