Στο κόκκινο οι μηχανές στο Ανάπτυξης & οικονομίας με την μια επένδυση να διαδέχεται την άλλη.

Το κυβερνητικό έργο του μηνός Οκτωβρίου παρουσίασε το υπουργείο ανάπτυξης.


ΕΡΓΑ Ναυπηγεία Ελευσίνας: 

Μία ιστορική μέρα για την Ελληνική Ναυπηγική Βιομηχανία. Μία προσπάθεια ετών ευοδώθηκε με την είσοδο στο Ναυπηγείο Ελευσίνος του Ιταλικού Κολοσσού Fincantieri με την ONEX Shipyards.Το Σωματείο πανηγύρισε την συμφωνία. 

Pfizer:
Με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κ. Άλμπερτ Μπουρλά, εγκαινιάσαμε την επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη.

Lamda Helix: 
Με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη εγκαινιάσαμε το εργοτάξιο για την δημιουργία του μεγαλύτερου Data Center στην Ελλάδα από την εταιρία Lamda Helix που προσφάτως εξαγοράστηκε από την Digital Realty.

Cisco:
Με τον τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, την κ. Μαρία Αντωνίου από το γραφείο του Πρωθυπουργού και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα εγκαινιάσαμε το Κέντρο Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco.

Πύργος Πειραιά: 
Αισθάνομαι εξαιρετικά υπερήφανος που επί της θητείας μου και με δική μου φροντίδα και ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του Δήμου Πειραιώς και ξεκίνησαν οι εργασίες και θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή ενός κτηρίου που από μικρός το θυμάσαι σαν «φάντασμα», του Πύργου του Πειραιώς.

Χωματερής Φυλής:
Υπογράψαμε τη Σύμβαση για τις Εργασίες Αποκατάστασης και Ανάπλασης της Χωματερής Φυλής σε έκταση 1.500 στρεμμάτων και τη δημιουργία Σύγχρονου Περιβαλλοντικού Πάρκου και  Πάρκου Ηλιακής Ενέργειας Συνολικής ισχύος 10 MW με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 26 εκατ. ευρώ από το Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το ΠΔΕ. 

ΕΣΠΑ: 
Επιπλέον 12.288 επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠA.


“My Data”: Στο ΕΣΠΑ πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης λογιστών – φοροτεχνικών
 


Κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ για μηχανικούς, μελετητές και κατασκευαστές με εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το ΤΜΕΔΕ για το 80% του δανείου.

Προς υλοποίηση τα πρώτα 49 έργα έρευνας και καινοτομίας που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Επιπλέον 3.412 μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντάσσονται στην Δράση «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ »– 192 εκατ. ευρώ οι διατιθέμενοι πόροι.

Επιπλέον 1544 επιχειρήσεις του Τουρισμού και 151 Γυμναστήρια – Παιδότοποι εντάσσονται στις σχετικές Δράσεις του ΕΠΑνΕΚ – Στα 57,2 εκατ. οι διατιθέμενοι πόροι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *