Στο 6,2% η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Νέα δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία κι όσο περνούν οι μέρες διευρύνει την απόσταση της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε πριν λίγο στο κεντρικό δελτίο του Alpha η διαφορά είναι στο 6,2%.


Η ΝΔ επαναπατρίζει τους ψηφοφόρους που είχαν μετακινηθεί στη γκρίζα ζώνη μετά τα Τέμπη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τσιμπάει λίγο (0,6%). Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να πέφτει στο 8,9% (από 9,3%) το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 6,1%, η Ελληνική Λύση είναι στο 3,8%, το ΜέΡΑ25 στο 3,7% ενώ το κόμμα Κασιδιάρη φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή με 3,2%.

 

Στην ερώτηση αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα τα πράγματα θα ήταν χειρότερα λέει το 43%, καλύτερα το 24% και ίδια το 26% ενώ δεν ξέρω, δεν απαντώ λέει ένα 7%.

Στην ερώτηση για το αν απλή αναλογική αποτελεί για εσάς ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας ναι λέει το 25%, όχι το 57% και δξ/δα το 18%.

Στο ερώτημα για αν θα πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή στον Αλέξη Τσίπρα για να κυβερνήσουν το 36% λέει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% στον Αλέξη Τσίπρα και σε κανέναν από τους δυο το 32%.


Όσο για το αν μετά τις εκλογές υπάρχει δυνατότητα κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή νέες εκλογές το 62% ζητά νέες εκλογές και το 26% κυβέρνηση συνεργασίας ενώ το 12% δξ/δα.


Στο ερώτημα για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25 ή νέες εκλογές το 51% ζητά νέες εκλογές, το 37% συμφωνεί με μια κυβέρνηση συνεργασίας και το 12% δξ/δα.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *