Στις 20:00 στο Ζάππειο η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ: Θα στείλει μήνυμας ενότητας και συσπείρωσης εν όψει των ευρωεκλογών

 

Ισχυρό μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και αντεπίθεσης εν όψει ευρωεκλογών θα στείλει απόψε στις 20:00 στο Ζάππειο Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του που θα σημάνει την έναρξη των εργασιών του 15ου ιστορικού (συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος) της ΝΔ.


Στόχος του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος είναι να εκπέμψει ισχυρό μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας, αλλά και αντεπίθεσης ενό όψει της μάχης των ευρωεκλογών και αυτά ακριβώς τα μηνύματα θα περάσει στα μέλη του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να μιλήσει για ενότητα και συστράτευση, να αναδείξει το αποτύπωμα της ΝΔ στην ιστορία της Μεταπολίτευσης και φτάνοντας στο σήμερα, να δώσει έμφαση στις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση έως τώρα, αλλά να μιλήσει και για την ΕΕ και την ανάγκη η χώρα να μείνει αταλάνευτη και να συνεχίσει την ανοδική πορεία της που από παρία της Ευρώπης την έκανε πρωταθλητή.

Παράλληλα, θα θέσει και το διακύβευμα της ευρωκάλπης, το οποίο θα αφορά στο ποια πολιτική δύναμη μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια, σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικής αστάθειας και πολλαπλών προκλήσεων, και στο ποιο κόμμα μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τα εθνικά δίκαια στην Ευρώπη.

Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Ζαππείου


Το συνέδριο χαρακτηρίζεται ιστορικό καθώς συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, αλλά και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού το Ζάππειο είναι συνυφασμένο με την υπογραφή της Συνθήκης ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ από τον ιδρυτή του ΝΔ.


Με Καραμανλή και Σαμαρά

Το παρών θα δώσουν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι, όμως, έχουν ενημερώσει τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής ότι δεν θα τοποθετηθούν από το βήμα του Συνεδρίου. «Δεν μπορώ να ανατρέξω με βάση και τις δυσκολίες και τις πολλές εισαγόμενες κρίσεις, πιο συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα, πιο ενωμένο το κόμμα και αναφέρομαι και στους πρώην προέδρους της ΝΔ», απάντησε ο κ. Μαρινάκης, στο ερώτημα αν αυτή η σιωπή έρχεται ως συνέχεια των διαφοροποιήσεων που έχουν εκφράσει σε ορισμένα θέματα.

Υψηλοί προσκεκλημένοι

Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν 2742 στελέχη από όλη τη χώρα στους οποίους περιλαμβάνονται και εκπρόσωποι των αποδήμων Ελλήνων, ενώ εκτός από τις ομιλίες των στελεχών – ήδη έχουν εγγραφεί ως ομιλητές 220 σύνεδροι – θα λειτουργήσει εντός του Ζαππείου και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της παράταξης στα 50 χρόνια της ιστορίας της.

Ομιλίες θα απευθύνουν η πρόεδρος της Κομισιόν και εκ νέου υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο γενικός γραμματέας Θανάσης Μπακόλας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου.

Η εκδήλωση θα ανοίξει και θα κλείσει με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ήδη έχουν εγγραφεί για να μιλήσουν 220 σύνεδροι.


Στο χώρο του Ζαππείου θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού. στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της Παράταξης στα 50 χρόνια της ιστορίας της.

To πρόγραμμα

Σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αύριο Σάββατο 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Σμυρλή και του γενικού γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Σταύρου Καλαφάτη.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου.

Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι», «50 Χρόνια ΝΔ: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη», «50 Χρόνια ΝΔ: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και «50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».

Την Κυριακή 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες της γραμματέως της πολιτικής επιτροπής Μαρίας Συρεγγέλα, του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Γιάννη Πλακιωτάκη, του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της υποψήφιας του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *