Στις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στην Άγκυρα – Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπυργός στις Βρυξέλλες στέλνοντας και μήνυμα στην Άγκυρα: «Παντελώς αδικαιολόγητη η  αντίδραση για τα θαλάσσια πάρκα»

Στις 13 Μαΐου θα καθίσουν τελικά στιο ίδιο τραπέζι στην Άγκυρα οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Αυτό το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπυργός στις Βρυξέλλες στέλνοντας και μήνυμα στην Άγκυρα για τις αντιδράσεις της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ότι θα μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα για τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα γίνει στις 13 Μαΐου.

Ερωτηθείς για την αντίδραση της Άγκυρας αναφορικά με τα θαλάσσια πάρκα ξεκαθάρισε ότι: «Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκιο και το δίκιο της θάλασσας».

Χαρακτήρισε «παντελώς αδικαιολόγητη» την αντίδραση της Τουρκίας για μία πρωτοβουλία που,  όπως είπε, έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα και σημείωσε ότι δεν θεωρεί πως «η βελτίωση των ελληνοτουρκικών θέσεων, έχει αλλάξει αυτόματα οι θέσεις της Τουρκίας σε θέματα στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών».


Ερωτηθείς γιατί οι πολίτες βλέπουν κάτι το οποίο δεν συνάδει με τις θέσεις του ΔΝΤ για την οικονομία είπε ότι η ακρίβεια επιμένει όντως και γι αυτό οι πολιτικές της κυβέρνησης έρχονται ως απάντηση όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, το καλάθι του νονού, κ.α, προσθέτοντας ότι  οι τιμές δεν θα ξεπεράσουν τα περυσινά επίπεδα.


«Σήμερα άνοιξε και το επίδομα μητρότητας, στηρίζουμε το θεσμό της οικογένειας», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι όλα αυτά βοηθούν να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας της χώρας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *