Στήριξη και από την Ιταλία – «Αδιαμφισβήτητη η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου»

Μετά τη συνάντηση του με τον Ιταλό ομόλογο του Αντόνιο Ταγιάνι, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας τον ευχαρίστησε για την σημερινή του, σαφή δήλωση ότι «η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί» και ότι «τα προβλήματα λύνονται με διάλογο».


«Οι τουρκικές απειλές είναι απαράδεκτες. Ευχαριστώ τον φίλο υπουργό. Θεωρούμε ότι η συμφωνία Ελλάδας- Ιταλίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, όπως και η συμφωνία Ισραήλ- Λιβάνου, είναι υπόδειγμα για την επίλυση των διαφορών. Με εργαλεία, το Δίκαιο της Θάλασσας και της Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων» τόνισε.

Με αναφορά στην Λιβύη, πρόσθεσε ότι αύριο θα μεταβεί στην Βεγγάζη και ότι το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα είναι ότι «υπάρχει ανάγκη να τύχει εγγύησης μια διαδικασία που θα οδηγήσει προς τις εκλογές στη χώρα αυτή και ότι πρέπει να αποσυρθούν οι ξένες δυνάμεις». Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε, επίσης, την Ιταλία για το ότι «απέρριψε το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης και πρόσθεσε ότι «είναι σαν να υπέγραφε η Ελλάδα ένα μνημόνιο με την Τυνησία, αγνοώντας την ύπαρξη της Μάλτας και της Σικελίας».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *