Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο η υφυπουργός Μεταφορών, Χρ. Αλεξοπούλου – Μέχρι το καλοκαίρι η εκκίνηση δρομολογίων στη Δυτική Ελλάδα

Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes από το υδάτινο πεδίο του Λαυρίου, πέταξε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.


«Πρόκειται για μία σημαντική ημέρα για τις μεταφορές της Ελλάδας, καθώς η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων αποτελεί στόχο για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέχρι το καλοκαίρι, άλλωστε, θα έχουν εκκινήσει δρομολόγια στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα πλήρως ενεργή θα είναι η γραμμή Πάτρα-Κέρκυρα-Παξοί, δεδομένου ότι τα υδατοδρόμια αυτά είναι αδειοδοτημένα», δήλωσε η κ. Αλεξοπούλου.

«Ταυτόχρονα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συμβάλλει καθοριστικά, ώστε να δημιουργηθεί στη χώρα ένα πλήρες, σύγχρονο δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων, με αναπτυξιακή προοπτική και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ενισχύει σημαντικά τον τουρισμό στη νησιωτική χώρα, παρέχοντας ασφαλείς μεταφορές», πρόσθεσε.

Στην πτήση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, επέβαιναν και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Γεωργιάδης: «Ήταν το 2011 που για πρώτη φορά, ως υφυπουργός Ανάπτυξης τότε, είχα μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει στη Χώρα δίκτυο υδροπλάνων»

Συγκεκριμένα, βίντεο και φωτογραφίες από την δοκιμαστική πτήση δημοσίευσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον λογαριασμό του στο X (π. Twitter).


«Ήταν το 2011 που για πρώτη φορά, ως Υφυπουργός Ανάπτυξης τότε, είχα μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει στη Χώρα δίκτυο υδροπλάνων.


Όταν έγινα Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεσμεύθηκα ότι αυτή τη φορά θα γίνουν πραγματικότητα. Η Πανδημία όμως μας έκανε να χάσουμε πάνω ένα χρόνο έτσι δεν πρόλαβα να τα δω να πετούν επί της θητείας μου. Όμως είχαμε τελειώσει όλη την προεργασία και σήμερα ως Υπουργός Υγείας πια, είχα την τύχη με την @xrisalex τον @anikolakopoulos και τον @ioanniskpappas να πετάξουμε με μία από τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις της Hellenic SeaPlanes του @n_charalambous.

Από την άνοιξη φέτος θα πετούν από Κέρκυρα για Παξούς, για Ιωάννινα, για Πάτρα και για τα διαπόντια νησιά. Και το καλοκαίρι Σποράδες και μετά επέκταση του δικτύου του Ιονίου έως την Καλαμάτα. Καλορίζικα και καλές πτήσεις. Η Ελλάδα μας προχωρά μπροστά όσο και αν κάποιοι θέλουν να τα βλέπουν όλα μαύρα», ανέφερε συγκεκριμένα στην ανάρτηση του ο υπουργός Υγείας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *