Στην Ντόχα μετά την Ινδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Αύριο η συνάντηση με τον εμίρη Αλ Θανί

Στην Ντόχα του Κατάρ κατέφθασε σήμερα, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την διήμερη επίσημη επίσκεψη του στην Ινδία.


Αύριο, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (Qatar News Agency), ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στην Ντόχα για μια επίσκεψη εργασίας.

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ, μετά από αυτή του Αυγούστου του 2022, γεγονός που υποδηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με τις δύο πλευρές να έχουν ήδη διατυπώσει κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας σε ενέργεια, τουρισμό, υποδομές και αλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να τεθούν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και η κατάσταση στη Γάζα αλλά και οι αστάθεια που έχει προκληθεί στην Ερυθρά Θάλασσα προκαλώντας προβλήματα στο διεθνές εμπόριο.


Στην Ινδία ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στους Ινδούς επιχειρηματίες να επισκεφθούν την Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα μας. Μιλώντας σε ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει πια, και πως εφοσον το 2023 η χώρα πέτυχε ρεκόρ ξένων επενδύσεων, μπορεί να το επαναλάβει.


Σε συνέντευξή του είπε πως «Θέσαμε στόχο με τον Ινδό Πρωθυπουργό Μόντι να διπλασιάσουμε το εμπόριο μας μέχρι το 2030, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα. Αφορά επίσης τις επενδύσεις. Επενδύσεις από ελληνικές εταιρείες στην Ινδία, επενδύσεις από ινδικές εταιρείες στην Ελλάδα», επισήμανε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *