Στην κηδεία του τέως βασιλιά και ο Αντώνης Σαμαράς – Ποιοι άλλοι θα παρευρεθούν

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένεται να δώσει το «παρών» τη Δευτέρα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, θα βρεθεί αύριο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, δίπλα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, για να αποχαιρετίσει τον τέως μονάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην κηδεία θα παρευρεθεί η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και βαφτισιμιά του τέως Βασιλιά.

Επίσης, παρόντες θα είναι και οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος, αλλά και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Παράλληλα, ως εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αθηνών, στη Μητρόπολη αναμένεται να βρεθεί ο Γιώργος Πατούλης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κηδεία θα παραστεί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.


Υπενθυμίζεται ότι την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Σαμαράς είχε αναφέρει σε ανάρτηση του πως «ο θάνατος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου δεν πρέπει να διχάσει, μιας και δεν είναι πολιτικό κεφάλαιο που κλείνει τώρα. Έχει κλείσει από το 1974 όταν και ο λαός ψήφισε την κατάργηση της Βασιλείας».

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε επίσης πως «οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους» και πως «μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *