Στην Ισπανία ο Λευτέρης Αυγενάκης για το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ – Τα θέματα στην ατζέντα

Στην Ισπανία όπου θα πραγματοποιηθεί το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Κόρδοβα από 3 – 5 Σεπτεμβρίου 2023 μεταβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.


Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Γεωργίας είναι η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του ελαιολάδου, η καινοτομία αλλά και η βιοτεχνολογία στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Αυγενάκης θα μιλήσει για τη χρήση των νέων τεχνολογιών ως εργαλείο για μια πιο ανθεκτική, στο κλίμα, γεωργία.

Επιπλέον, θα επισημάνει την ανάγκη ενίσχυσης των καλλιεργειών που προσαρμόζονται καλύτερα στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες και που είναι πιο ανθεκτικές σε ασθένειες, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των ευρωπαϊκών πόρων.

Αναφορικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023-2027 (ΚΑΠ) ο Έλληνας υπουργός θα υπογραμμίσει πως θα πρέπει να βασίζεται σε δύο αρχές: Στην ευελιξία και στην ισορροπία μεταξύ άμεσων αναγκών και μακροπρόθεσμων στόχων .


Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την καινοτομία ο κ. Αυγενάκης θα επισημάνει ότι αποτελεί το μοχλό της ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής γεωργίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *