Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο – Τι είπε για την αναβολή του ταξιδιού του στο Ισραήλ

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί το Σάββατο (21.10.2023) στο Κάιρο της Αιγύπτου με κεντρικό θέμα της επίσκεψήςτον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, όπως είπε ο ίδιο στο σημερινό υπουργικό Συμβούλιο, που γίνεται αυτή την ώρα.


«Συνεδριάζουμε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία στην ευρύτερη γειτονιά μας απλώνονται κίνδυνοι», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Εξέφρασε την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας και ζήτησε να διερευνηθεί.

Είχα την ευκαιρία χθες στο ευρωπαϊκό συμβούλιο να επαναλάβω με απόλυτη σαφήνει τις θέσεις της Ελλάδας αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα με σεβασμό στο διεθνές δίκιο αλλά και την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Γάζας.

Είναι επιβεβλημένο η Ελλάδα ως χώρα της Ανατολικής Mεσογείου να αποφευχθεί η σύρραξη και να μην υπάρξει κλιμάκωση.


Επίσης, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ και η Ελλάδα ως εξωτερικό σύνορο θα επιμείνεις την πολιτική φύλαξης των συνόρων.


«Θα ταξιδέψω στην περιοχή το συντομότερο δυνατόν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας», αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θα βρεθεί το Σάββατο στο Κάιρο σε μια πολυμερή διάσκεψη που συγκαλεί η Αίγυπτος για το Παλαιστινιακό.

Ο πρωθυπουργός, έκανε εκτενή αναφορά στα όσα θα παρουσιάσουν οι υπουργοί σήμερα. Τόνισε ότι διατίθενται σημαντικοί πόροι για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κλείνοντας την εισήγησή του και απευθυνόμενος στους υπουργούς του είπε ότι «ευθύνη μας είναι να μετουσιώνουμε σε πράξεις τις ελπίδες της κοινωνίας. Προσήλωση στους στόχους μας, επικοινωνία με τους πολίτες με λόγο ενωτικό και κατανοητό χωρίς ακρότητες χωρίς έπαρση. Ο σοφός ελληνικός λαός έχει μια φράση που λέει ότι πρώτα να βουτάμε την γλώσσα μας στο μυαλό μας και μετά να μιλάμε. Καλό είναι να την έχουμε όλοι υπόψν μας. Μας περιμένει πολλή δουλειά σε πολλά πεδία». 


Η ατζέντα του υπουργικού υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πλούσια και ξεχωρίζει το «μίνι ασφαλιστικό» που θα παρουσιάσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο και θα φέρει αλλαγές για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Μια από τις διατάξεις που περιλαμβάνει είναι αυτή της κατάργησης του πέναλτι για όσους συνταξιούχους εργάζονται.

Επίσης θα εξεταστούν οι παρεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης του προσωπικού γιατρού, αλλά και η Νίκη Κεραμέως θα παρουσιάσει την εισήγησή της για τον προγραμματισμό των 16.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2024.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *