Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται την Τρίτη ο πρωθυπουργός – Την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Ερντογάν  

Στη Νέα Υόρκη στρέφεται το πολιτικό και διπλωματικό ενδιαφέρον, ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν την Τετάρτη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. H ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών έχει καθοριστεί, ενώ «κλειδώνει» και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.


Ηγέτες από όλο τον κόσμο φτάνουν διαρκώς για την ετήσια Γενική Συνέλευση. Το βράδυ της Τρίτης αναμένεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο Πανεπιστήμιο Γέιλ.

Την Παρασκευή θα έχει συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γεολ, κλείνοντας έτσι μια εβδομάδα επαφών κατά την οποία θα υπάρξουν μεταξύ άλλων και συναντήσεις με επενδυτές και ομογενειακές οργανώσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε ήδη δυο συναντήσεις με τους ομολόγους του του Ισημερινού και του Ουζμπεκισταν στο πλαίσιο της προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Θα συμμετάσχει επίσης σε συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, σε υψηλού επιπέδου συνάντηση για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και σε εκδήλωση των ομογενειακών οργανώσεων.


Πηγή: ertnews.gr


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *