Στ. Κασσελάκης στα «Νέα»: Θα γίνω πρωθυπουργός – Θα μείνω στην Ελλάδα και στο κόμμα 1.000%

Τη βεβαιότητα ότι θα ηγηθεί του κόμματος στις εθνικές εκλογές και θα γίνει πρωθυπουργός εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα Σαββατοκύριακο».


«Θα ηγηθώ και στις εθνικές εκλογές, δεν εξελέγην μόνο για τις ευρωεκλογές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι μόνο η βάση μας μπορεί να με διώξει.

«Προφανώς, έχω κάνει λάθη, αλλά δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ενώ λέει παρακάτω ότι θα μείνει στη χώρα και στο κόμμα 1.000%.

«Αφιέρωσα τον μισό χρόνο μου σε μέλη που είχαν διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του κόμματος ανέφερε ακόμα ενώ πρόσθεσε ότι έτρεχα μαζί με τον Αλέξη πάνω – κάτω, όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει», προσθέτει.

«Εγώ θέλω να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Κάνω κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα: Aντί να αποφασίσω εγώ το ψηφοδέλτιο, λέω στα μέλη και τους φίλους του κόμματος “αποφασίστε εσείς ποιοι θέλετε να είναι οι προοδευτικοί άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα”. Για όσους θεωρούν ότι οι αποφάσεις μου είναι αυταρχικές, το αντίθετο ισχύει. Είμαι εντελώς εγκρατής ως πρόεδρος του κόμματος», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.


«Εγώ δεν έδιωξα κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι αποφάσισαν να φύγουν από την πρώτη μέρα που εξελέγην πρόεδρος. Αλλά ποιοι είναι εκείνοι; Είναι μερικά στελέχη που είχαν συνηθίσει σε παλιές κομματικές δομές. Το τελευταίο συνέδριο άλλαξε το κόμμα για να δώσει έμφαση και φωνή στη βάση του. Η πρώτη απόδειξη αυτής της φωνής είναι η δική μου εκλογή. Και σε αυτό το μονοπάτι θα συνεχίσουμε. Αφιέρωσα τον μισό χρόνο μου σε μέλη που είχαν διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του κόμματος ανέφερε ακόμα ενώ πρόσθεσε ότι έτρεχα μαζί με τον Αλέξη πάνω – κάτω, όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει», προσθέτει.


Σε ερώτηση αν θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και στις εθνικές εκλογές απάντησε: «Αυτός είναι ο ρόλος μου. Εάν ήταν να είχα εκλεγεί μόνο για τις ευρωεκλογές, να μου το είχανε πει πριν κατέβω για πρόεδρος του κόμματος».

Εντός της μέρας η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη

Μετά τις αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες, το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στην ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με την υποψηφιότητα της για την προεδρία του κόμματος, στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόγραμμα των σημερινών εργασιών του Συνεδρίου

Σάββατο 24/2/2024

09:30 -10:00: Έναρξη εργασιών


10:00 – 22:00: Ομιλίες Συνέδρων

22:00: Λήξη Εργασιών

Κυριακή 25/2/2024

09:00 – 09:30 Έναρξη – Συγκρότηση Εφορευτικής Επιτροπής

09:30 – 12:00: Ομιλίες Συνέδρων

12:00 – 13:00: Κλείσιμο Προέδρου

13:00 – 15:00: Ψηφοφορίες για κείμενο θέσεων και πολιτική απόφαση

Ψηφοφορίες για Επιτροπή Δεοντολογίας και Εξελεγκτική Επιτροπή.

Δείτε live τις εργασίες του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *