Σκληρό μήνυμα Σκρέκα: «Όποιος κερδοσκοπήσει θα το πληρώσει πολύ ακριβά»

 

Σκληρό μήνυμα έστειλε στους κερδοσκόπους ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.


Η προστασία των ελληνικών νοικοκυριών απέναντι από αθέμιτες πρακτικές κερδοσκόπων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης τόνισε σήμερα (5.9.2023) στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Στην κατεύθυνση αυτή διενεργούνται έλεγχοι στην αγορά, από τους οποίους έχουν διαπιστωθεί 1.300 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 5 εκατ. ευρώ. «Χθες επιβάλαμε 940.000 ευρώ πρόστιμα σε πέντε μεγάλες αλυσίδες για παραπλανητικές εκπτώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι εξαιτίας των κακών καιρικών φαινομένων έχουν πληγεί καλλιέργειες γεγονός που προκαλεί αύξηση των τιμών στα προϊόντα, με ενδεικτικό παράδειγμα το λάδι.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα η τιμή του λαδιού στους παραγωγούς φτάνει τα 8,7 το λίτρο ωστόσο ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί η τιμή στην οποία θα πωλείται στους καταναλωτές.


Τέλος, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «όποιος προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει και να βγάλει κέρδος μεγαλύτερο από αυτό που είχε στην πληθωριστική κρίση θα το πληρώσει πολύ ακριβά».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *