Σκληρό μήνυμα Γιώργου Τσίπρα στους διαφωνούντες στο ΣΥΡΙΖΑ – Τους έδειξε την έξοδο – «Υπάρχει στρατηγική για ζημιά, να φύγουν»

 

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, έδειξε ορθά κοφτά την πόρτα της εξόδου στους διαφωνούντες.


Ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε ότι η ομάδα που έχει σηκώσει την παντιέρα της επανάστασης κατά του Στέφανου Κασσελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ έχει στρατηγική να κάνει μέγιστη ζημιά στο κόμμα και επισήμανε ότι αυτό αντιμετωπίζεται με διαζύγιο.

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε ότι οι διαφωνούντες θέλουν να αποχωρήσουν και ήδη έχει βγει στο φως και το όνομα του νέου κόμματος που ετοιμάζουν και επισήμανε ότι το τίμιο θα ήταν να φύγουν.

Ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε ότι οι διαφωνούντες δεν αποδέχτηκαν από την αρχή την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι προφανές απ’ αυτό το οποίο βλέπουμε ότι δεν υπάρχει αποδοχή της δημοκρατικής διαδικασίας της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη μόλις πριν ένα μήνα. Είναι πολύ σοβαρό αυτό το θέμα. Δεν αποδέχτηκαν την εκλογή από την πρώτη μέρα απλώς περιμένανε τον δεύτερο γύρο των εκλογών να του χρεώσουν την όχι πολύ καλή καταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μετά ξεκίνησαν την ομοβροντία. Υπάρχει μια στρατηγική να προκληθεί η μέγιστη δυνατή ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη διότι σκοπεύουν να αποχωρήσουν», ανέφερε.


«Πρέπει να χωρίσουμε»

Ο Γιώργος Τσίπρας έδειξε στη συνέχεια την… πόρτα της εξόδου στους διαφωνούντες και τους ζήτησε να αποχωρήσουν τονίζοντας ότι: «αυτό αντιμετωπίζεται με διαζύγιο δεν υπάρχει κάτι άλλο. Εφόσον οι ίδιοι λένε ότι έχουν αποφασίσει να φύγουν, έχει ανακοινωθεί ακόμη και το όνομα του νέου κόμματος, το τίμιο θα ήταν να αποχωρήσουν οι ίδιοι δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε διαδικασίες. Δεν είναι το θέμα οι διαγραφές, πρέπει να χωρίσουμε. Όταν δεν υπάρχει κανένα έδαφος συζήτησης χωρίζεις».


Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πρέπει να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που μπορεί να χάρηκαν από την αποχώρησή του Αλ. Τσίπρα ζητάνε σήμερα την παρέμβασή του».

Ο Γιώργος Τσίπρας ρωτήθηκε και όσα ακούγονται και γράφονται περί στήριξης του Στέφανου Κασσελάκη από κάποια παράκεντρα που λειτουργούν εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε: «Έχουν ακουστεί αυτά και μπορεί να ακουστούν και άλλα το θέμα είναι πως τεκμαίρονται όλα αυτά. Ειδικά για τα οικονομικά παράκεντρα γνωρίζετε ότι από τότε που εμφανίστηκε ο Στ. Κασσελάκης μπορεί να έχει παίξει σε πρωινάδικα για διάφορους λόγους αλλά γενικά δεν θα έλεγα ότι έχει στήριξη των media, άλλοι είχαν στήριξη. Αυτό είναι ένα ακόμα επιχείρημα αν είναι τόσο δεξιός όπως λένε και θέλει να βλέπει το ΣΥΡΙΖΑ ως μια δεξιά σοσιαλδημοκρατία κάπως θα φαινόταν αυτό, νομίζω ότι συνεχίζει να δέχεται πόλεμο και από τον χώρο των media και αυτό λεει πολλά. Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται όταν δεν τεκμαίρονται καταντάνε αστείο από ένα σημείο και μετά».

Ο Γιώργος Τσίπρας αναφέρθηκα και στην επιστολή των 117 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη. «Αυτές οι απόψεις υπήρχαν και πριν εμφανιστεί ο Στέφανμος Κασσελάκης και πριν παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι γνωστή αυτή η άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους πολυενδιαφέρει το ποια κοινωνικά και πόσα κοινωνικά στρώματα εκφράζει δηλαδή αν έχει τη δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορεί να εκφράσει μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία για μένα αυτό είναι το κρίσιμο και η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα. Το ότι τα βάζουν με τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό δείχνει πράγματα».

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *