Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή

Κορυφώνεται σήμερα η αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, η οποία αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο», καθώς θα μιλήσουν στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί.


Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί από το βήμα της Βουλής στις 11:00 το πρωί. Αναμένεται να τονίσει την διπλή σκοπιμότητα του νομοσχεδίου για θεσμοθέτηση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, αλλά και την ενίσχυση των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί στην ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου μέσα από το νομοσχέδιο, καθώς σε αυτό στοχεύουν οι 176 από τις 205 διατάξεις του. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

«Όπως έχω ήδη αναφέρει, ο νόμος έχει 205 άρθρα. Από αυτά, τα 176 αφορούν κατ’ αρχήν τα δημόσια πανεπιστήμια και σε αυτά νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος διαφοροποίησης. Το έχω τονίσει και στην Ολομέλεια της Βουλής, οπότε να δούμε τι θα συμβεί σε αυτά τα άρθρα. Έχει ήδη ειπωθεί από κάποια κόμματα αυτό – και θέλω να ξεχωρίσω την στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου η οποία ανέφερε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο ότι υπάρχουν κομμάτια του νομοσχεδίου υπό το δικό της ιδεολογικό πρόσημο που θα υπερψηφίσει και άλλα που θα καταψηφίσει» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews.

«Μόνο εμείς και η Κούβα αρνούμαστε την ύπαρξη μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. (…) Έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση γι’ αυτό το θέμα, και το επόμενο εικοσιτετράωρο ακόμα κι από κόμματα που διαφωνούν, θα ενσωματωθούν ιδέες και προτάσεις σε όλο το νομοσχέδιο και στα 205 άρθρα. Είμαστε εκεί για να ακούσουμε οποιαδήποτε πρόταση, απ’ όπου κι αν προέρχεται», πρόσθεσε.


Παράλληλα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ στάση εργασίας από τις 11 έως τη λήξη της βάρδιας, ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.


Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα έως τις 20:00 για να ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *