Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ονομαστική ψηφοφορία, αφού ολοκληρώθηκε η τριήμερη συνδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου του Yπουργείου Παιδείας, που αφορά στην ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων και στην λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ξένων ιδρυμάτων στην χώρα.


Στη συζήτηση που εκτυλίχθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ριζική τομή στην εκπαίδευση και έστρεψε τα «πυρά» του στον Νίκο Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντας όχι σκανδιναβικό μοντέλο, αλλά σκανδιναβικό σταυρόλεξο την πρόταση ΠΑΣΟΚ. Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι πλήττεται το δημόσιο πανεπιστήμιο.

 

Πιερρακάκης: Ξεκινά μια μεγάλη ιστορική αλλαγή

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης στη δευτερολογία του πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι η συζήτηση επί του νομοσχεδίου είχε και ιστορικά χαρακτηριστικά, επειδή ορίζει μία νέα φάση στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας».
 
Σχετικά με την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, ανέφερε πως «μία συζήτηση δεκαετιών, με την ψήφο μας απόψε ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα», ενώ δεν παρέλειψε να στείλει τα δικά του μηνύματα: «Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, όπως φαίνεται σε κάθε δημοσκόπηση, στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία. Σε εκείνους που δεν την υποστηρίζουν σήμερα, δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε, δεν έχετε τίποτε να φοβηθείτε και η ευθύνη είναι πάνω μας στην εφαρμογή για να μπορέσουμε να σας πείσουμε. Και θα το κάνουμε».

Κλείνοντας και καλώντας τους παριστάμενους να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο υπουργός δήλωσε: «Η Ελλάδα με αυτή την πράξη, ευθυγραμμίζεται με τον υπόλοιπο πλανήτη εκπαιδευτικά. Κλείνω με μία απλή σκέψη και σύσταση: Μετά από δεκαετίες συζήτησης,απόψε το βράδυ μπαίνει στα βιβλία του νόμου,
γίνεται νόμος του κράτους, εκκινεί αυτή η μεγάλη ιστορική αλλαγή. Σας καλώ να την υπερψηφίσουμε όλοι μαζί».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *