Σε εξέλιξη η διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κυρ.  Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας – Στη φυλακή όσοι θα καταδικάζονται

Δραστικές παρεμβάσεις για την εκρίζωση της οπαδικής βίας, εξετάζει η κυβέρνηση με αφορμή τα πρόσφατα βίαια επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη και τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.


Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τους υπουργούς Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, Άκη Σκέρτσο και τον υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους αντίδρασης της Πολιτείας.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης σκιαγράφησε ο εκπρόσωπός της. «Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, μέσω του Σκάι, και προανήγγειλε χαρακτηριστικά «την εφαρμογή αποφάσεων που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες», ενώ σημείωσε πως με τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα όσοι καταδικάζονται πλέον για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή.

Όλα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή» διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές ως προς τα μέτρα που εξετάζονται. Υπάρχουν προτάσεις για δύσκολες και σκληρές αποφάσεις σε μία προσπάθεια να χτυπηθεί το φαινόμενο στη ρίζα, σύμφωνα με αυτούς που τις εισηγούνται. Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο ακόμα και για διεξαγωγή των αγώνων σε όλα τα αθλήματα χωρίς φιλάθλους έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Επίσης στο τραπέζι είναι η πρόταση για απόσυρση της αστυνομίας από τα γήπεδα. Βεβαίως, υπάρχουν και πιο ψύχραιμες προσεγγίσεις που βασίζονται στην άποψη ότι δεν πρέπει «μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *