Σ. Σιμόπουλος: Στηρίζω την κυβέρνηση παρά τη διαφωνία μου για τα ομόφυλα ζευγάρια #OμoφυλαZευγάρια

Στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, αναφέρθηκε με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος.


Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στα πλαίσια του διαλόγου για τη νομοθετική ρύθμιση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία συζήτησα διαδικτυακά με μία Ελληνίδα, κάτοικο εξωτερικού, παντρεμένη με άλλη Ευρωπαία, με ένα παιδί.
Επισυνάπτω τον απομαγνητοφωνημένο σχετικό διάλογο.

Στη συζήτηση παρουσιάζονται τα επιχειρήματα της υπέρ της ρύθμισης που θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση.
Η δική μου άποψη συνοψίζεται στην παρακάτω φράση: «Επειδή το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, όπως το φέρνει η κυβέρνηση είναι ένα καθαρά νομικό θέμα, πιστεύω ότι θα μπορούσε να λυθεί με βελτιώσεις στο σύμφωνο συμβίωσης. Υπάρχουν σήμερα ζευγάρια ομόφυλα στην Ελλάδα που ένα από τα δύο μέλη έχει υιοθετήσει κάποιο παιδί. Όπως υπάρχουν και Έλληνες του εξωτερικού που έχουν συνάψει αντίστοιχες σχέσεις και των οποίων τα παιδιά στην Ελλάδα δε θα έχουν ίσα δικαιώματα. Σε αυτά τα προβλήματα πρέπει η πολιτεία να δώσει λύσεις.

Δεν τίθεται εκ μέρους μου θέμα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού. Στέκομαι με σεβασμό στα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα δεν δέχομαι στο όνομα αυτών των δικαιωμάτων που μπορεί να αφορούν σήμερα 420 ζευγάρια ομόφυλα που έχουν υπογράψει το σύμφωνο συμβίωσης, σταδιακά, να αρχίζουμε να αποσταθεροποιούμε αυτό το οποίο ονομάζουμε παραδοσιακή οικογένεια με την μητρότητα και την πατρότητα. Μία οικογένεια για την οποία γνωρίζω ότι δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα, έχει και ελαττώματα».
Επισυνάπτω και το σχετικό βίντεο με την άποψή μου.
Τέλος, στηρίζω την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και παρά τη διαφωνία μου επί της αρχής δεν επιθυμώ να δημιουργήσω πρόβλημα στην κυβέρνηση».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *