Ρένα Δούρου: Ο κ. Γεραπετρίτης δεν μιλά για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

«Ούτε μία λέξη για την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, δεν βρήκε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Γεραπετρίτης», αναφέρει η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου σχολιάζοντας «τις κοινές δηλώσεις του στο Αμμάν με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφάντι».


Συνεχίζοντας αναφέρει «Ο κ. υπουργός περιορίστηκε στην αναφορά για ‘ανάγκη παρατεταμένης παύσης των εχθροπραξιών’ και για ‘αποκλιμάκωση της κρίσης’ και προσθέτει: «Ακόμη και σήμερα, όταν ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει την κατάσταση ως ‘κηλίδα στην κοινή μας ανθρωπιά’, ο κ. υπουργός αποφεύγει να ζητήσει καθαρά την κατάπαυση του πυρός όπως έχουν ήδη κάνει άλλες χώρες της ΕΕ, όπως πχ η Γαλλία, η Ισπανία».

Γενικεύοντας υποστηρίζει: «Η αποφυγή έκκλησης για κατάπαυση του πυρός είναι άλλη μία έκφραση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης που είναι σε ρήξη τόσο με πάγιες τοποθετήσεις του ΥΠΕΞ όσο και με την πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική των πολυμερών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης Τσίπρα. Την πολιτική του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου, της διπλωματίας του “προκεχωρημένου φυλακίου».

Αναφέρεται στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έχει επανειλημμένως εκφράσει την αλληλεγγύη του στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και τονίσει την επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν από τη διεθνή κοινότητα οι προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, για τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και την επανεκκίνηση των συνομιλιών για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967 με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *