Πρώτη μέρα εργασίας στα υπουργεία: Από νωρίς στα γραφεία τους οι νέοι υπουργοί – Τι δήλωσαν

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης βρέθηκαν στα γραφεία τους οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για να πιάσουν δουλειά, ενόψει του πρώτου υπουργικού συμβουλίου που ξεκίνησε στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε κατά την είσοδό του στο υπουργείο πως: «Πρώτη προτεραιότητα να κάνουμε τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη, να διασφαλίζουμε τα δικαιώματά τους, να φτιάξουμε προγράμματα εκπαίδευσης για να βρίσκει ο κόσμος δουλειά και να υπάρχει μεγαλύτερη δικαιοσύνη στην αγορά. Όλες οι προεκλογικέ δεσμεύσεις της ΝΔ θα υλοποιηθούν στο ακέραιο».

«Καλή αρχή σε όλους» ευχήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, είπε: «Να δούμε τα έργα τα οποία τρέχουν, δεν πρέπει να καθυστερήσουμε τίποτα από τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και από εκεί και πέρα αυτό που πραγματικά με νοιάζει είναι να δω τι είναι αυτό το οποίο ταλαιπωρεί τον πολίτη στην καθημερινότητά του, πέρα από αυτά τα οποία – σχεδόν όλα – έκανε ο Κ. Πιερρακάκης και ο Θ. Λιβάνος, να δούμε και όλα τα υπόλοιπα».

«Δεν μου είναι άγνωστο το κτήριο και το υπουργείο γιατί ήμουν υπουργός Ανάπτυξης. Έχω χειριστεί μια σειρά από τομείς συναφείς με το υπ. Οικονομίας και Οικονομικών. Το ζήτημα είναι να ασκήσουμε πολιτική κοινής λογικής, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και να έχουμε πάντα το μυαλό μας στους ευάλωτους και την κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.


Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, τόνισε: «Ο στόχος μας είναι ένας, πως θα εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη, πως θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι καλύτερες και με απώτερο στόχο πως ο πολίτης εν τέλει, θα λαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες, ποιοτικές, πιο γρήγορα, όλα προς όφελος του πολίτη. Η λέξη εδώ πέρα είναι “πολίτης”».


Από την πλευρά της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε πως στόχος είναι η «πλήρης εναρμόνιση επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής» και πως μια σημαντική πτυχή του νέου υπουργείου είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού. Σχετικά με την άκομψη κριτική του Θ. Τζήμερου για εκείνη είπε: «Θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομίζω και μια δυνατότητα να διοικήσω, όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε πως «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, είναι πολλές οι απαιτήσεις, πολλά τα προβλήματα, οι ημερομηνίες τρέχουν, παρά το ότι ο υπηρεσιακός υπουργός, κ. Τσακίρης είχε κάνει πολλή καλή δουλειά».

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε: «Πολλή δουλειά, συνεχίζουμε και ξεκινάμε ταυτόχρονα».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *