Πρόταση μομφής καταθέτει το ΠΑΣΟΚ, δεν θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση – Ξεκινά σήμερα η συζήτηση

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για το δυστύχημα των Τεμπών, καταθέτει σήμερα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εφορμώντας την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή.


Με την πρόταση μομφής συντάσσονται ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ στηρίζουν την πρόταση ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ληφθεί απόφαση, η οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί σήμερα, ώστε να μη μεταβληθεί η πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Όσον αφορά το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», η κυβέρνηση αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν ισχύουν όσα γράφτηκαν περί «μονταζιέρας» των συνομιλιών από εκείνη την νύχτα στα Τέμπη, αλλά ούτε και οι αιτιάσεις για συγκάλυψη πίσω από το μπάζωμα στο σημείο.

Κυβερνητικά στελέχη έχουν ήδη υποστηρίξει ότι από τις 2 Μαρτίου του 2023 σε πολλά ενημερωτικά site, ακόμα και η δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ), είχε μεταδώσει ότι δεν ίσχυαν ακριβώς οι συνομιλίες, αλλά και ότι το θέμα και όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί ακέραια στη Δικαιοσύνη.


Ειδικότερα, από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για fake news και για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Παράλληλα, η κυβέρνηση αναφέρεται σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το δημοσίευμα.


Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη διεξαγωγή εκλογών, παρουσία διεθνών παρατηρητών, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καλώντας, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να του απαντήσει εντός 24 ωρών, με βίντεο – ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *