Πρόταση δυσπιστίας: Περνάει στην αντεπίθεση ο Κ. Μητσοτάκης – Σήμερα η ψηφοφορία

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αργά το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης.


Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης, η οποία, για να γίνει δεκτή πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Κρήτη, αλλά και τη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να είναι παρών στη Βουλή κατά την διαδικασία της πρότασης μομφής.

Ο κ. Μητσοτάκης στην τοποθέτηση του σήμερα αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση και να θέσει βασικά ερωτήματα στον κ. Τσίπρα που αφορούν ζητήματα, όπως τις επισυνδέσεις κατά την θητεία του, τις μαύρες σακούλες με χρήματα που φέρεται να κατέληγαν σε ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την στάση του απέναντι στα fake news για τον Έβρο.

Επίσης, αναμένεται να αναφερθεί στη σύλληψη του προστατευόμενου μάρτυρα της υπόθεσης Novartis «Μάξιμου Σαράφη».


Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε μια συνολική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και της διακυβέρνησης του, στοιχειοθετώντας μια σύγκριση ανάμεσα στην τετραετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και την τετραετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *