Γ. Βαρουφάκης: Ξεπουλήθηκαν τα πάντα

Γιάνης Βαρουφάκης – Επικεφαλής Μέρα 25


Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, που όπως είπε, «εμπιστεύθηκε τον απεγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική στους κρατικοδίατους ολιγάρχες» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Πώς να λειτουργήσει επιτελικό κράτος όταν οι ορτινάντσες βρίσκονται στην κυβέρνηση και το πραγματικό επιτελείο τους καθοδηγεί από το παρασκήνιο;» είπε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25 και συνέχισε: «Στο όνομα της αγοράς χτίζεται εδώ και χρόνια το αποτρόπαια ολιγαρχικό κράτος. Λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, τα ξεπουλάτε όχι σε επιχειρηματίες, αλλά σε κρατικοδίαιτους εισοδηματίες. Και με το που έρχεται το πρώτο χιόνι ξεσκεπάζονται οι προτεραιότητές τους».

Πολλές περιφέρειες – σε αντίθεση με τους ολιχάρχες- κατάφεραν να ανοίξουν δρόμους, σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης. Οι ιδιώτες δεν το κατάφεραν.  «Γιατί για τον ιδιώτη- ολιγάρχη ο απεγκλωβισμός των πολιτών είναι κόστος. Η αποτυχία δεν οφείλεται στην ανικανότητά τους, αλλά στο γεγονός ότι η αποτροπή της αποτυχίας δεν επιφέρει κέρδος» τόνισε.

Σημείωσε ακόμη πως το ίδιο δεν έγινε με την πανδημία στον χώρο της υγείας. «Με το που μας χτύπησε η Covid, όπου φύγει – φύγει οι κλινικάρχες, την ώρα που οι κατασυκοφαντημένοι γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ έπεφταν στη μάχη. Το ίδιο και στην ενέργεια. Οι πάροχοι κάνουν πάρτι ανατιμήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κατήγγειλε δε ότι «οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες από τη μία λειτουργούν χωρίς την πειθαρχία της αγοράς, ενώ από την άλλη τελούν υπό την εποπτεία κυβερνήσεων, που έχουν στην τσέπη τους, και υπό το βλέμμα μέσων μαζικής εξαπάτησης που είναι στην ιδιοκτησία τους».


«Ξέρετε πώς ονομάζεται αυτό; Κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» υπογράμμισε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *