Προειδοποιεί για τους «φίλους» στη διπλωματία ο Βελόπουλος και απαντά στα περί «ρωσόφιλων»

«Όταν ο εχθρός σου είναι ικανοποιημένος πρέπει να ανησυχείς» τόνισε αναφερόμενος στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ο πρόεδρος  της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση της Συμφωνίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Παράλληλα μίλησε για λάθη στην εξωτερική μας πολιτική και απάντησε σε όσους μιλούν για ρωσόφιλους

Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου  

«Στην Ελλάδα επικρατούν λάθος αντιλήψεις σε πολλά θέματα. Στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής η λάθος αντίληψη ξεκινά από την λάθος αντίληψη του διαλόγου. Όταν ο εχθρός ή ο φίλος σου έρχεται σε διάλογο με διαπραγματευτική ατζέντα, με σειρά θεμάτων και εσύ πηγαίνεις με μηδέν απαιτήσεις, τότε δεν έχει νόημα η συζήτηση. Δεν μιλάμε για διάλογο αλλά για προληπτική παράδοση σε όσα ζητά η γείτονα.

Στα διεθνή συμφέροντα δεν υπάρχουν φιλίες αλλά μόνο συμφέροντα. Εξαπατάται όποιος πιστεύει ότι κάποιοι είναι φίλοι μας και θα μπορούσαν να συγκρουστούν με τα συμφέροντά τους. Οι Αμερικανοί όταν ξεκίνησε η επίθεση στην Ουκρανία, έβαλαν  τον πρέσβη τους στην Άγκυρα να κάνει tweet με το οποίο καλούσε τις εταιρείες που φεύγουν από την Ρωσία να πάνε την βάση τους στην Τουρκία! Οι φίλοι σας οι Αμερικανοί. Δεν τους είπαν να έρθουν την Ελλάδα.


Παραχώρησε μια συνέντευξη στον ALPHA προ ημερών ο πρωθυπουργός και έκανε μια προσπάθεια αποδόμησης των εξοπλισμών στα νησιά μας. Είπε ότι τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα δεν είναι κρίσιμα για την άμυνα της χώρας. Και δεν άκουσα τον υπουργό άμυνας να πει κάτι γι’ αυτό. Είναι δυνατόν να λέτε ότι δεν είναι απαραίτητα τα αμυντικά συστήματα της χώρας μας; Και να το λέει αυτό ο πρωθυπουργός;


Ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής μίλησε χθες στον ΑΝΤ1 και είπε επί λέξει: «Στην Ουκρανία γίνεται ότι θα συμβεί και στην Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία. Είναι ένα μεγάλο μάθημα που πρέπει να έχουμε εμείς υπόψη μας. Σε περίπτωση που κάποια χώρα υποχρεωθεί να πολεμήσει, ο κανόνας είναι ότι είναι μόνη της. Εμείς πολεμάμε, κανένας δε θα έρθει να πολεμήσει στον πόλεμο τον δικό μας. Το θέμα είναι εσύ τι κάνεις σαν χώρα, κι αυτό αποδεικνύεται στην Ουκρανία». Και δεν τα λέει αυτά οποιοσδήποτε. Είναι η ειδικότητά του. Σας λέει ότι δεν υπάρχουν φιλίες και συμμαχίες. Αν γίνει κάτι με την Τουρκία μόνοι θα πολεμήσουμε.

Κύριοι, όταν ο εχθρός σου είναι ικανοποιημένος πρέπει να ανησυχείς. Και μιλώ για τον πρόεδρο της Τουρκίας. Είπε ο κ. Ερντογάν ότι βλέπει πρόοδο στα θέματα που αφορούν το Αιγαίο. Βέβαια κ. υπουργέ των εξωτερικών δεν πήγατε εσείς στον ΕΡντογάν. Δεν θέλατε να πάρετε το βάρος πάνω σας. Με την διαφορά ότι τελικά το βάρος δεν το πήρε ούτε ο πρωθυπουργός. Το βάρος θα το επωμιστεί η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία.

Πείτε μου όμως, όταν μιλάτε για Δύση, τι εννοείτε; Το ΝΑΤΟ; Την Αμερική; Γιατί η σημερινή δύση δεν έχει καμμία σχέση με την Ελληνο-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ούτε με τον Χριστιανισμό. Είναι σκοταδιστική και το μόνο που θέλει είναι να επιβληθεί σε άλλες χώρες. Δεν έχει καμμία σχέση με τον διαφωτισμό και με την γαλλική επανάσταση. Κύριοι, χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει Δύση. Εμείς είμαστε ο πολιτισμός της Δύσης. Και δεν καταλαβαίνω το σύμπλεγμα που σας διακατέχει και επαναλαμβάνετε συνεχώς ότι είστε δυτικοί. Πρώτα απ’ όλα κύριοι είμαστε Έλληνες.

Πείτε μου, η Ελλάδα απείχε από ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη εναντίον των ναζί και των νεοναζί; Μιλώ για ψηφοφορία που έγινε εσχάτως. Γιατί έχω εδώ απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, που με ψήφισμά της καταδικάζει το ναζισμό και το νεοναζισμό. ΗΠΑ και Ουκρανία το καταψήφισαν, ενώ 49 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, απείχαν! Γιατί; Είναι αλήθεια αυτό; Και αν ναι γιατί; Για ποιους λόγους; Γιατί εδώ (δείχνει φωτο) δείτε, το βρήκα στο διαδίκτυο, πωλούνται στην AMAZON φανελάκια με το σήμα του τάγματος του Αζόφ. Δείτε τα! Έχουν ναζιστικά σύμβολα και πουλιούνται αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αυτά όμως πρέπει να τα δούμε λίγο σοβαρά. Αυτή είναι η Δύση που θέλετε εσείς;Η εισβολή στην Ουκρανία είναι εισβολή. Ο Πούτιν έκανε εισβολή. Παραβίασε το διεθνές δίκαιο. Αλλά όταν μιλάμε για Δύση πείτε μου ποια είναι η Δύση που θέλετε; Η Δύση που βομβαρδίζει χώρες για να επιβάλει την δική της άποψη;


Η σημερινή κοινωνία είναι παρόμοια με της Ρώμης το 476 μ.Χ. Οι Βάρβαροι ήταν αυτοί που την διέλυσαν. Δηλαδή η Δύση. Και την διέλυσαν με τσεκούρια, με σπαθιά και με κοντάρια. Μόνο στην Βυζαντινή ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν πολιτισμένοι. Οι δυτικοί ήταν Ούνοι, Βησιγότθοι, Αλαμανοί, Οστρογότθοι. Αυτά ήταν τα φύλα της Δύσης. Και εσείς σήμερα δεν ανατριχιάζετε που η Γερμανία ενέκρινε 100 δις για να την στρατιωτικοποίησή της. Η Γερμανία, που προκάλεσε 2 παγκόμιους πολέμους. Αυτά είναι συμπτώματα σήψεως.

Και επειδή γίνεται λόγος για Ρωσόφιλους. Ρωσόφιλοι είναι αυτοί που στηρίζουν την Ρωσία γιατί έχουν ίδιο όφελος. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι αυτοί που κάνουν εμπόριο με την Ρωσία. Το δεξαμενόπλοιο Χριστίνα ανήκει στον κ. Αλαφούζο του ΣΚΑΪ, που βρίζει όλη μέρα την Ρωσία και την ίδια ώρα κάνει εμπόριο πετρελαίου με την Ρωσία. Αναφέρομαι στο Τουρκοκάναλο που είναι και Ρωσοκάναλο. Ο ΣΚΑΪ της ΝΔ που βρίζει όλη την ημέρα την Ρωσία, αλλά ο κ. Αλαφούζος κάνει δουλειές με την Ρωσία. Και βρίζει τους Βορειο-Ελλαδίτες, τους λέει ρωσόφιλους και ψεκασμένους! Αυτά δεν τα βλέπετε;

Λατρεύω την εξωτερική πολιτική του Ισραήλ. Θα μπορούσαμε κι εμείς να παίξουμε αυτό το ρόλο. Έχουμε εδώ δύο ομόδοξες χώρες που επιτίθεται η μία στην άλλη. Και θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να καλέσει εδώ τους ηγέτες των δυο χωρών και εμείς να έχουμε τον ρόλο του διαμεσολαβητή. Και αυτό θα το κάνατε για την προάσπιση των δικών μας συμφερόντων. Αλλά αντί γι’ αυτό προτιμάτε να αφήσετε να λύσουν οι άλλοι το πρόβλημα.

Κάνετε γκάφες και με το θέμα της ενέργειας. Επιμένατε τόσο καιρό στο να μην γίνουν εξορύξεις και ξαφνικά τα σάϊτ σας αρχίζουν να κάνουν κωλοτούμπα. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για διοξείδιο του άνθρακα όταν Κίνα, ΗΠΑ, Ρωσία, Ινδία, ευθύνονται για το 78% των ρύπων του πλανήτη! Το LNG που κάνετε την συμφωνία με τους Αμερικανούς, το γνωρίζετε ότι εκλύεει 3πλάσιες τιμές ρύπων; Αλλά επενδύετε στο LNG των Αμερικανών μόνο και μόνο για να κερδίσουν οι εφοπλιστές που έχουν ήδη κάνει τις δουλειές τους. Το έχουν αγοράσει εδώ και μήνες και δεν μιλά κανένας σας.

Αυτό που χρειάζεται τώρα η χώρα είναι να γίνει επειγόντως ο αγωγός EAST MED. Πρέπει τώρα να τρέξουμε και να πιέσουμε για να γίνει, γιατί μας απεξαρτά από την Ρωσία. Δεν θα περιμένουμε την Ρωσία να μας πουλήσει φυσικό αέριο.  Και επιτέλους, σταματήστε το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Το νικέλιο εφθασε τα 100 χιλιάδες δολλάρια!

Επίσης, προσέξτε τι λένε οι υπουργοί σας. Δικός σας υπουργός μιλώντας από την ΕΡΤ είπε ότι με τον λιγνίτη οι ΄Ελληνες θα πληρώνουν ακριβά το ρεύμα. «Λυπάμαι τους Γερμανούς και τους Πολωνούς που δουλεύουν στο 100% τους λιγνίτες τους. Δεν θα τους μείνει ευρώ»! Αυτό είπε. Και σήμερα ανοίγετε πάλι τους λιγνίτες. Καλά κάνετε. Αλλά μην μας κοροϊδεύετε. Άλλος υπουργός, είπε ότι ο ΦΠΑ της βενζίνης μετακυλύεται στους περισσότερους που έχουν επιχειρήσεις και τον περνούν στα έξοδα της επιχείρησης. Δηλαδή τι μας λέτε; Ότι οι Έλληνες όλοι είναι επιχειρηματίες; Άλλος υπουργός είπε ότι η κατάργηση του ΦΠΑ στα καύσιμα ευνοεί τους πλούσιους. Άλλος υπουργός είπε ότι είτε θα έχουμε φθηνή βενζίνη είτε θα έχουμε δημόσια υγεία. Και εγώ σας λέω ότι έχουμε 16.000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ! Άλλος  λέει ότι οι φτωχοί δεν κινούνται με ΙΧ. Άλλος που μίλησε στο ΟΡΕΝ, όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει που ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να ζεσταθεί ή να αγοράσει βενζίνη είπε ότι εμείς έχουμε ένα επίπεδο διαβιωσης και έκανε σύγκριση με το Ιράκ και την Συρία που δεν μπορούν να ζήσουν. Δηλαδή τι θέλετε; Να κάνετε τη χώρα Σομαλία και Σουδάν; Γιατί γίνονται οι συγκρίσεις με τις χειρότερες χώρες και όχι με τις καλύτερες;

Κύριοι έρχεται επισιτιστική κρίση. Και επιμένω όχι μόνο λογω της ακρίβειας, αλλά γιατί όλοι γνωρίζετε ότι οι αγρότες έχουν πρόβλημα παραγωγής. Έχουμε 100% αύξηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε μονο εισαγωγές και δεν παράγουμε. Ο Έλληνας δεν μπορεί να πληρώσει. Η Ρωσία χθες είπε ότι σταματούν οι εξαγωγές σιτου, δημητριακών, ζάχαρης και λιπασμάτων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ψωμί. Δεν θα έχουμε λιπάσματα. Το ψωμί θα φθάσει στα 5 ευρώ! Εσείς κλείσατε τα εργοστάσια λιπασμάτων και ζάχαρης και είμαστε τώρα όμηροι της Ρωσίας.  Εδώ και 4 δεκαετίες φτωχύνατε την Ελλάδα.  Έρχεται πείνα. Και δείτε τι θα κάνετε πριν να είναι αργά».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *