«Πουλάει “πνεύμα και ηθική” ενώ ο Ρουμπάτης διαπραγματευόταν λογισμικά παρακολούθησης» καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Οικονόμου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει «πνεύμα και ηθική», ενώ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα δήλωνε άγνοια, φέρεται να διαπραγματευόταν, στο διάστημα 2016-2019, την αγορά λογισμικών παρακολούθησης, προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus επί ελληνικών τηλεφώνων», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.


«Συνεργάζονταν μάλιστα με πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και με το Predator. Επίσης, ενώ κατά την περίοδο 2016-2018 είχε εντοπιστεί η λειτουργία του Pegasus στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την εμπορία, την διάθεση και την κατοχή του. Γιατί;», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την αποκάλυψη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την αγορά κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης κάνει «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τρία στελέχη της ΕΥΠ ήταν σε μυστική αποστολή στο Ισραήλ 6 μήνες πριν τις εκλογές του 2019 ύστερα από ενημέρωση κυβερνητικών στελεχών για δοκιμή και πιθανή απόκτηση του λογισμικού Pegasus. Το δημοσίευμα του Βήματος αναφέρει ότι ήταν η τέταρτη απόπειρα να αγοραστεί την περίοδο 2016-2019 τέτοιου είδους λογισμικό.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *