Πώς ο Ανδρουλάκης θέλει να βάλει τέλος στο «μαγείρεμα» στις λίστες

Αυτό που θέλει να αποφύγει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι να χρεωθεί «μαγείρεμα» των λιστών και τεχνητούς αποκλεισμούς στελεχών, που προέρχονται από εσωκομματικά στρατόπεδα, τα οποία δεν ήταν μαζί του στη μάχη της αρχηγίας.


Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει διαμηνυθεί σε στελέχη που ήταν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και είχαν στοχεύσει σε κάποια περιφέρεια, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και θα είναι υποψήφιοι βουλευτές όπου επιθυμούν.

Για παράδειγμα παράγοντες όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης και άλλοι, θα διεκδικήσουν την εκλογή τους, με βάση τα αρχικά τους σχέδια και δεν πρόκειται η σημερινή ηγεσία να αλλάξει κάτι.

Από την άλλη, με τον τρόπο αυτό ο  Νίκος Ανδρουλάκης διαμορφώνει και το πλαίσιο για να αποτρέψει πιθανές πιέσεις από σημερινούς βουλευτές, που ίσως σκεφτούν να ζητήσουν κάποιου είδους «προστασία» από την ηγεσία, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η επανεκλογή τους.

Μάλιστα έχει θέσει και περιορισμούς, πρώτα απ’ όλα σε δικούς του συνεργάτες και στελέχη του επιτελείου του, αφού ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν ασυμβίβαστα, ώστε όποιος είναι σε καίριες θέσεις στο κόμμα να μην μπορεί να θέσει και υποψηφιότητα για βουλευτής.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *