Πώς η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιεί το ΕΣΠΑ και στηρίζει με κάθε τρόπο το δημόσιο σύστημα υγείας

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση για τα εγκαίνια της Νέας Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τα αρνητικά σχόλια που δημοσιεύονται και, όπως καταγγέλλει, προέρχονται από συγκεκριμένες κομματικά κατευθυνόμενες παρατάξεις στο χώρο της υγείας, που επενδύουν στην παραπληροφόρηση και το λαϊκισμό, η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει:


«Πρώτον, η Περιφέρεια Αττικής δεν χαράσσει πολιτικές υγείας. Την ευθύνη αυτή την έχει το Κεντρικό Κράτος και το Υπουργείο Υγείας, το οποίο οφείλει να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Στην προσπάθεια αυτή, είμαστε σταθερά στο πλευρό της Πολιτείας, ανεξάρτητα κομμάτων και χρωμάτων.

Δεύτερον, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής πιστεύει σε ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας και στο δικαίωμα κάθε πολίτη να απολαμβάνει τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζεται , αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που διαθέτει η χώρα μας .

Τρίτον, επειδή ακριβώς πιστεύουμε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ για να ενισχύσουμε τις δημόσιες δομές υγείας με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό , αλλά και με το αναγκαίο προσωπικό. Αυτό έγινε την περίοδο της πανδημίας, όπου μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής διαθέσαμε πάνω από 250 εκ. ευρώ , αφενός για να προσληφθούν πάνω από 1800 γιατροί και νοσηλευτές που ενίσχυσαν τον αγώνα μας την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Αφετέρου, για να ενισχυθούν με νέα ιατρικά μηχανήματα κι εξοπλισμό,  όλες οι δημόσιες δομές υγείας της Αττικής.

Τέταρτον, όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα, έτσι και στην περίπτωση Νέας Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης Περιφέρειας Αττικής, στηρίζουμε την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές του. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», με συνολικό προϋπολογισμό 1,8 εκ. ευρώ, η δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας. Πρόκειται για μια αναγκαία μονάδα που απευθύνεται σε εξαρτημένους , που επιθυμούν να διακόψουν τη χρήση, με την αντιμετώπιση των στερητικών συνδρόμων που αυτή επιφέρει. Παράλληλα, μέσα από το ΠΕΠ Αττικής διαθέτουμε άλλα 15 εκ. ευρώ σε δράσεις που αφορούν την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, ενώ στο ίδιο πλαίσιο θα προσληφθούν 28 Ιατροί και νοσηλευτές για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.


Οι πρωτοβουλίες μας αυτές ενισχύουν ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και την προσπάθεια που κάνουν ευάλωτοι συνάνθρωποί μας, να απαλλαγούν από εξαρτήσεις.


Η προσπάθειά μας έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο. Αν κάποιοι για ιδεοληπτικούς λόγους δεν επιθυμούν την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των δομών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας , αυτό μας βρίσκει αδιάφορους.

Αν κάποιους τους συμφέρει η διαιώνιση προβλημάτων , ιδίως στο χώρο της ψυχικής υγείας, από την προώθηση λύσεων, θα τους πάμε κόντρα. Αν κάποιοι επιμένουν στο λαϊκισμό , θα τους ταράξουμε στην υπευθυνότητα. Αν κάποιοι προτιμούν τους εξαρτημένους ανθρώπους στο δρόμο αντί σε σύγχρονες μονάδες, επειδή δεν θέλουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, δεν θα τους ακούσουμε.

Εμείς είμαστε με τον άνθρωπο και τις λύσεις , αυτοί ας μείνουν προσκολλημένοι στην εποχή της ντουντούκας, των άσκοπων κι αδιέξοδων διαμαρτυριών και των ανεπίλυτων προβλημάτων».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *