Πώς η παρακολούθηση Πιτσιόρλα αλλάζει τα δεδομένα και γυρίζει «μπούμερανγκ» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα αποκαλύπτονται για την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν τα πάνω κάτω στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής και ανάβουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.


Όπως είναι αναμενόμενο η κυβέρνηση αξιοποιεί στο έπακρο την παραδοχή που φέρεται να έκανε ο πρώην Διοικητής της Υπηρεσίας Γιάννης Ρουμπάτης, ότι το 2016 είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό πως η Υπηρεσία παρακολουθούσε τον τότε Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα αναπληρωτή υπουργό οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται το iefimerida.gr σπεύδουν να αναδείξουν κρίσιμες, όπως τις χαρακτηρίζουν, παραμέτρους της υπόθεσης που γυρίζει μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο στο οποίο στέκονται είναι ότι μέχρι τώρα κανείς από τους μάρτυρες δεν έχει αμφισβητήσει το νόμιμο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Ενστάσεις για την πρακτική, την πολιτική διάσταση και την διαχείριση της υπόθεσης έχουν εκδηλώσει ακόμα και στελέχη της ΝΔ, ωστόσο, για το αν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες δεν έχει προβληθεί καμία ένσταση ακόμα και από τους Διοικητές της ΕΥΠ επί προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αντίθετα, τα όσα προκύπτουν για την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα «αναδεικνύουν την υποκρισία του κ. Τσίπρα», όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Από το Μέγαρο Μαξίμου θυμίζουν ότι ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που από το βήμα της Βουλής και «διαβεβαίωνε ότι επί των ημερών του δεν υπήρχαν παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι έλεγε ψέματα», όπως λένε οι ίδιες πηγές.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *