Πώς η εξωτερική πολιτική διευρύνει το προβάδισμα της ΝΔ! Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει πόντους ούτε από την ακρίβεια!

Με ισχυρή ώθηση από την επιτυχή κατάληξη που είχε η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κυβερνών κόμμα φαίνεται να εμπεδώνει το διψήφιο προβάδισμα που αποσπά από την αξιωματική αντιπολίτευση.


Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης που διενήργησε το διάστημα από 17 έως 23 Μαΐου η εταιρία Metron Analysis και παρουσιάστηκε στο Mega, η απόσταση που χωρίζει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα εκτιμάται ότι φθάνει στο 10,4%.

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει τη φθορά που έχει η κυβερνητική παράταξη έπειτα από τρία χρόνια διακυβέρνησης και με την ακρίβεια να βρίσκεται σε έξαρση και να συνιστά το βασικότερο πρόβλημα που απασχολεί του πολίτες. Αξιοσημείωτο στοιχείο της έρευνας είναι, άλλωστε, το εύρημα ότι αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που εκτιμούν ότι η άνοδος των τιμών δεν οφείλεται σε ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά είναι αποτέλεσμα διεθνών εξελίξεων. Το 58% πιστεύει ότι ευθύνονται οι διεθνείς εξελίξεις (έναντι 54% τον Απρίλιο) και το 39% (έναντι 42%) θεωρεί ότι ευθύνεται η κυβέρνηση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *