Πώς ελήφθη η απόφαση για «διάσωση» της «Αυγής» – Ποιοι ήθελαν το κλείσιμο

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να δώσουν μια ανάσα ζωής στο καθημερινό φύλλο της «Αυγής», με τη δέσμευση ότι θα γίνει εξυγίανση του φύλλου ενώ αυτό θα βρίσκεται στα περίπτερα. Με τη λέξη «εξυγίανση» εννοούν ότι θα υπάρξει ένα νέο πακέτο εθελουσίας, ενώ θα γίνουν κάποιες στοχευμένες απολύσεις αλλά και εσωτερικές μετακινήσεις στους τομείς που η εφημερίδα αλλά και η ιστοσελίδα της Αυγής χρειάζονται ενίσχυση.


Στην εισήγηση που έκαναν οι Λευτέρης Αρβανίτης και Γιάννης Δρόσος παρουσίασαν όλα τα οικονομικά στοιχεία, επισημαίνοντας ότι για να γίνει στοιχειωδώς βιώσιμο το φύλλο θα πρέπει να εξοικονομηθούν 700.000 ευρώ το μήνα.

Η συντριπτική πλειοψηφία υποστήριξε ότι θα πρέπει να ανασταλεί η κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου, καθώς τα οικονομικά μεγέθη είναι ιδιαίτερα δυσβάστακτα. Με την πλειοψηφία συντάχθηκε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εμπιστευόμενος τους αριθμούς, ενώ ο Νίκος Μπίστης υποστήριξε ότι τα κομματικά φύλλα έχουν τελειώσει και δεν παίζουν πλέον κανένα ρόλο.

Από την άλλη ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Δημ. Μπαλτάς, ο Πέτρος Λάμπρου τάχθηκαν κατά της αναστολής κυκλοφορίας.

Στην τελική απόφαση προφανώς και έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι χιλιάδες μέλη, στελέχη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αντιδράσει, ζητώντας να μην προχωρήσει το κλείσιμο της εφημερίδας, καθώς κάτι τέτοιο θα επέφερε ένα καίριο χτύπημα στην ψυχολογία των ψηφοφόρων τη συγκεκριμένη στιγμή.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *