Πώς έκανε άνω-κάτω και τον ΣΥΡΙΖΑ ο «αυτοσκοπός» του Γιώργου Τσίπρα

Στιγμές αμηχανίας στην αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε η χθεσινή αποστροφή του Αναπληρωτή Τομεάρχη Άμυνας και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργου Τσίπρα από το βήμα της Βουλής ότι «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».


Οι αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα την μερική αναδίπλωσή του αργά χθες το απόγευμα, μολονότι στη διευκρινιστική του τοποθέτηση επανέλαβε «ευθαρσώς» τη φράση του ότι «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός», αποδίδοντας τον όλο θόρυβο γύρω από την αρχική διατύπωσή του στην «μονταζιέρα της ΝΔ».

Παρά την στήριξη που παρείχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στον Αναπληρωτή Τομεάρχη Άμυνας του κόμματός του, η διατύπωση του κ. Γιώργου Τσίπρα περιγράφεται, κατά πληροφορίες, ως «λεκτικά άστοχη» από μερίδα στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία συμμερίζονται, όμως, σε μεγάλο βαθμό τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο κατάληξης των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε μια ατέρμονη κούρσα εξοπλισμών.

Πιο μουδιασμένα, ωστόσο, εμφανίζονται, σύμφωνα με το protothema.gr, στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ορισμένα στελέχη που ανακάλεσαν στην μνήμη τους το Άρθρο 4 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων», εκτιμώντας παράλληλα ότι αντίστοιχες διατυπώσεις, όπως αυτή περί «αυτοσκοπού», «θολώνουν» το αμυντικό δόγμα του κόμματος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *