Πώς αντιμετωπίζει το Μαξίμου τον «πολακισμό» του ΣΥΡΙΖΑ και την τακτική «επιτήδειου ουδέτερου» του ΚΙΝΑΛ

Η ψυχραιμία με την οποία παρακολουθούσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τα όσα τραγελαφικά εκτυλιχθηκαν στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη δεν ήταν διόλου τυχαία.


Διόλου τυχαία δεν είναι επίσης οι όλο και πιο συχνές επιθέσεις που έχει αρχίσει να εξαπολύει η κυβερνητική παράταξη κατά του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το κλίμα της πόλωσης που προκαλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ανέβει δημοσκοπικά.

Όπως υποστηρίζουν στο Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταβάλει απέλπιδα προσπάθεια για να καταστήσει κεντρικό ζήτημα της επικαιρότητας τον… «πολακισμό», τροφοδοτώντας την οξύτητα και την πόλωση, επειδή προσδοκά ότι έτσι θα μπορέσει να κλείσει την ψαλίδα της διψήφιας διαφοράς που το χωρίζει από τη ΝΔ και να ξεφύγει από την απειλητική άνοδο του ΚΙΝΑΛ που διεκδικεί να εκπορθήσει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των πολιτικών δυνάμεων.

Από την άλλη, ωστόσο, συμπληρώνουν το ΚΙΝΑΛ ακολουθώντας τακτική «επιτήδειου ουδέτερου», αποφεύγει να πάρει θέση στα ζητήματα που ανακύπτουν επειδή θεωρεί ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο αποσπά δυνάμεις και από τις δύο άλλες παρατάξεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *