Πολιτική κόντρα με αφορμή τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε ΑΣΟΕΕ, Αριστοτέλειο και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα η εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.


Αυταρχικές συμπεριφορές, «παράγκες», βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο, δηλώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Η Ελληνική Αστυνομία επιτελεί το καθήκον της και ενισχύεται με τις ομάδες προστασίας των Πανεπιστημίων που ξεκινούν την εκπαίδευσή τους» σημειώνει.

Για ντροπιαστική ενέργεια κουκουλοφόρων τραμπούκων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ξυλοδαρμό του καθηγητή, ωστόσο επισημαίνει: «Ακόμα, η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού».

«Όχι» σε πανεπιστημιακή αστυνομία λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης που τάσσεται υπέρ της περιφρούρησης των πανεπιστημίων από εταιρείες σεκιούριτι οι οποίες θα καλούν τις Αρχές εφόσον συντελεστεί εγκληματική πράξη. «Πρέπει να απολογηθεί αυτή η κυβέρνηση που ενώ είπε ότι θα αντιμετώπισε το ζήτημα, βλέπουμε ότι το ζήτημα αυτό συνεχίζει να υπάρχει.Για εμάς είναι καταδικαστέα όλα τα φαινόμενα της βίας στο πανεπιστήμιο».

«Η εμπλοκή του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ σε σοβαρές ποινικές ή άλλες υποθέσεις, δεν δικαιολογεί πράξεις & ενέργειες, που αξιοποιούνται για να επανέλθουν και να νομιμοποιηθούν διάφορα σχέδια καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια», ήταν η ανακοίνωση του ΚΚΕ.


H κυβέρνηση διαμηνύει πως η πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι έτοιμη μέσα στο 2022 καθώς την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά στην Κομοτηνή η εκπαίδευση του ειδικού σώματος που αναλάβει δράση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *