Ποιος θα αναλάβει να καταθέσει πρώτος αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή;

Στο Μέγαρο Μαξίμου φτάνουν εισηγήσεις να συσταθεί Εξεταστική με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και χρονικό πεδίο έρευνας για τα πεπραγμένα της ΕΥΠ και την περίοδο της τελευταίας διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει να καταθέσει δική του πρόταση, αλλά στην Κουμουνδούρου φαίνεται να μη βιάζονται και να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους κυρίως στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και θα δρομολογηθεί για την πρώτη εβδομάδα που ανοίγει ξανά η Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το οποίο έχει και τον πρώτο λόγο, εξαιτίας της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Προέδρου του, φέρεται να εστιάζει σε αυτή τη φάση στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου έχει ζητήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης να κατατεθεί η πλήρης φάκελος της παρακολούθησης του. Ωστόσο στη Χαριλάου Τρικούπη σταθμίζουν καθημερινά τις εξελίξεις και τα δεδομένα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη αλλά και για το λογισμικό Predator, ώστε να συντάξουν με τη μέγιστη αρτιότητα το κείμενο της πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, το οποίο συζητείται να κατατεθεί με το άνοιγμα της Βουλής.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *