Ποια μηνύματα έστειλε ο Τσίπρας με τον «αποκεφαλισμό» Κουρουμπλή

Παρότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει αποδειχθεί αρκετά φειδωλός στα χρόνια της παρουσίας του στο πολιτικό προσκήνιο απέναντι στο μέτρο των διαγραφών, τα όσα ειπώθηκαν χθες από πλευράς του πρώην Υπουργού υπερέβησαν την «κόκκινη γραμμή», όπως φάνηκε και από τις σαφείς αποστάσεις που έλαβαν αμέσως μετά την τοποθέτηση του διαγραφέντα πλέον βουλευτή οι συνάδελφοί του στην αίθουσα, Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης, απορρίπτοντας αμφότεροι λογικές «τυμβωρυχίας».


Η απόφαση της διαγραφής του Παναγιώτη Κουρουμπλή θεωρείται ότι έστειλε ένα ευρύτερο μήνυμα για την ποιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς στην ελληνική κοινωνία, ιδίως ως προς τα αντανακλαστικά της απέναντι σε ζητήματα ύφους, σε μια περίοδο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.

Παράλληλα, η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ήρθε μόλις τρία εικοσιτετράωρα από την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, την περασμένη Δευτέρα και αυτό γιατί, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ζητήσει εμφατικά  από τους βουλευτές του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στις τοποθετήσεις τους επί του προϋπολογισμού στη Βουλή, εφιστώντας τους, παράλληλα, την προσοχή ως προς τις δημόσιες παρεμβάσεις τους, ώστε να μη δοθούν αφορμές εργαλειοποίησης προς τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Με αυτά τα δεδομένα, η ταχύτητα, με την οποία ο κ. Τσίπρας έθεσε εκτός τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, δείχνει μάλλον να εννοεί την απόφασή του ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα γίνονται ανεκτά, οριοθετώντας με σαφήνεια τη στάση του, στο εσωτερικό του κόμματός του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *