Πλεύρης: Είμαστε σε επιφυλακή! Τις επόμενες 10-15 ήμερες θα έχουμε εικόνα για την μετάλλαξη Όμικρον

Αυτή την στιγμή κυρίαρχη στην χωρά μας είναι η μετάλλαξη Δέλτα σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας ότι έχουμε λάβει μέτρα και είμαστε σε επιφυλακή για την παραλλαγή Όμικρον, για την οποία θα έχουμε εικόνα τις επόμενες 10-15 ήμερες.


Μόλις υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία θα γίνουν ανακοινώσεις, είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ενώ αναφέρθηκε και εμβολιαστικό πρόγραμμα, λέγοντας ότι η χωρά κινείται σε επίπεδα Μαρτίου σε ότι άφορα τα ραντεβού και τις καθημερινές δόσεις, σημειώνοντας ότι πλέον πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν να κάνουν την πρώτη η την τρίτη δόση και έχουν πειστεί ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο όσοι έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι ενδεχομένως μέσα στη βδομάδα να ανοίξει η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες.

Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών στην Ελλάδα εκτίμησε μετά την απόφαση του ΕΜΑ είναι πιθανό να υπάρξει έγκριση και στη χώρα μας, παρέπεμψε ωστόσο στις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *