Πιθανή επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην περιοχή

Μια εξαιρετικά σημαντική επίσκεψη ενδέχεται να πραγματοποιήσει στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος θα βρεθεί στη Σούδα το Σάββατο Ιανουαρίου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Άγκυρα το ερχόμενο Σάββατο για να συζητήσει διμερή και περιφερειακά ζητήματα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Πριν πάει στην Τουρκία θα κάνει στάση στη Σούδα όπου θα συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις εξελίξεις στην περιοχή αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα που θέλει να «τρέξει» η χώρα μας.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη, ο κ. Μπλίνκεν ενδέχεται να βρεθεί στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα, ωστόσο το πρόγραμμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ είναι ακόμη ρευστό. Δεν είναι απίθανο να μεταβεί και στο Ισραήλ, ωστόσο ακόμη τίποτε δεν έχει «κλειδώσει» οριστικά.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *