Πηγές ΥΠΕΞ για ροζ ελληνική σημαία: Το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί

 

Πηγές του ΥΠΕΞ σχολίασαν τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την υπόθεση με την ροζ ελληνική σημαία που υπήρχε σε έκθεση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και η οποία αποσύρθηκε μετά την παρέμβαση του Γιώργου Γεραπετρίτη.


Πηγές του Γιώργου Γεραπετρίτη απαντούν στις κατηγορίες σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης για περιορισμό της ελευθερίας της τέχνης, με αφορμή την απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας, τονίζοντας ότι “δεν πρόκειται για ζήτημα ελευθερίας της τέχνης. Θα μπορούσε σε οποιαδήποτε ιδιωτική έκθεση να υπάρχει το συγκεκριμένο. Σε κτήριο του σκληρού πυρήνα του ελληνικού κράτους όμως δεν είναι δυνατόν. Το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί!”.

Μάλιστα, παραπέμπουν και στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ότι “προφανώς πάντοτε εμείς προστατεύουμε την ελευθερία της τέχνης. Υπάρχουν όμως και πράγματα που είναι πάνω από όλα, είναι ιερά και πάνω από την τέχνη. Η Ελληνική σημαία είναι το σύμβολο του έθνους και πρέπει να εξαιρείται όλων των υπολοίπων που συζητάμε”.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *