Πιερρακάκης «Όλοι μαζί, για την επανεκκίνηση των σχολείων στη Θεσσαλία»

 

Για την έναρξη των σχολείων στη Θεσσαλία που επλήγη με σφοδρότητα από την κακοκαιρία και έτσι το πρώτο κουδούνι άργησε, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.


Αναλυτικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε:

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς έγινε στη σκιά της πρωτοφανούς καταστροφής στη Θεσσαλία. Προτεραιότητα του Υπουργείου μας είναι τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν να επιστρέψουν γρήγορα και με ασφάλεια στη ζωή τους και στο σχολείο. Από την πρώτη στιγμή εργαζόμαστε μαζί την Περιφέρεια, τους Δήμους και όλους τους συναρμόδιους φορείς ώστε οι σχολικές μονάδες να καταστούν πλήρως λειτουργικές και να αποτελέσουν πόλο προόδου, δημιουργικότητας και υπέρβασης των δυσκολιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα κλιμάκια των «Κτιριακών Υποδομών» μετέβησαν σε κάθε γωνιά της Θεσσαλίας για να καταγράψουν την κατάσταση των σχολικών μας υποδομών και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει υπάρξει μέριμνα για τη μεταστέγαση των πληγεισών σχολικών μονάδων σε άλλες σε κοντινή απόσταση, καθώς και για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών από και προς αυτές. Μαζί με την άμεση παράδοση σχολικών εγχειριδίων σε αντικατάσταση αυτών που καταστράφηκαν, εφοδιάζουμε τους μαθητές της περιοχής με τα απαραίτητα σχολικά, μάσκες και αντισηπτικά, ενώ φροντίζουμε για την άμεση αναπλήρωση άλλου εκπαιδευτικού υλικού και σχολικού εξοπλισμού. Ταυτόχρονα, υλοποιούμε ήδη ένα ευρύ πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για γονείς, μαθητές και δασκάλους. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπέστη και αυτό σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία. Το Υπουργείο μας εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2,27 εκ. ευρώ για την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή των φοιτητών, του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού στην ακαδημαϊκή καθημερινότητα.

Γίναμε αποδέκτες προσφορών, δωρεών, ακόμα και προγραμμάτων αποκατάστασης και από μη κερδοσκοπικούς φορείς και επιχειρήσεις, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλη ευαισθησία για τη σχολική κοινότητα. Η πλειοψηφία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας υλοποίησαν και αυτά δράσεις για τη Θεσσαλία. Τέλος, ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η συνεισφορά της Κοινωνίας των Πολιτών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργείου, του «Όλοι μαζί μπορούμε» και του «μαζί για το Παιδί» για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά της Θεσσαλίας.


Σε όλους αυτούς, αλλά και σε όλους εσάς που παρέχετε πολύτιμη στήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *