Πέτρος Κόκκαλης: «Μία λειτουργούσα Δημοκρατία δεν θα χρειαζόταν τον αγώνα της Μαρίας Καρυστιανού εκτός συνόρων»

 

Nα παραμείνει ανοιχτή η υπόθεση των Τεμπών και να δοθούν στη δημοσιότητα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση πλήρως και γρήγορα, ζήτησε ο γραμματέας και ευρωβουλευτής του “Κόσμου” Πέτρος Κόκκαλης στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Αναφορών, ο κ. Κόκκαλης επισήμανε την ελλιπή λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, «μία λειτουργούσα Δημοκρατία δεν θα χρειαζόταν το Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών 2023. Σε μία λειτουργούσα Δημοκρατία, δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα, αλλά ακόμα κι αν είχε συμβεί κανείς δεν θα είχε μπαζώσει τα στοιχεία».

Προσέθεσε δε ότι «με τις εγγυήσεις του Κράτους Δικαίου στη θέση τους, ο υπουργός Μεταφορών δεν θα είχε προστατευθεί στην Εξεταστική της Βουλής, αλλά θα είχε καταθέσει την αλήθεια του, λίγο πριν αναλάβει η Δικαιοσύνη το δικό της έργο».

Κατά την παρέμβασή του στην Επιτροπή PETI, ο κ. Κόκκαλης πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση παρουσία των αρμοδίων εθνικών αρχών και εξέφρασε την επιθυμία να σταλεί η υπόθεση στην Επιτροπή Μεταφορών καθώς και να αποστείλει η PETI επιστολή στις ελληνικές αρχές για την παροχή πληροφοριών για την υπόθεση.


Τέλος, πρότεινε «ως επιτροπή να ζητήσουμε πρόσβαση στα έγγραφα που αφορούν την έκθεση σχετικά με την εφαρμογή των Οδηγιών για την ασφάλεια και υπενθύμισε την πρόσφατη δήλωση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως «για τη μη πρόσβαση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».


Αναφερόμενος στην ερώτηση που είχε υποβάλει προς την Επιτροπή σημείωσε ότι «η επίτροπος Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν είχε απαντήσει ότι έχει μια έκθεση σύμφωνα με την οποία οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι είναι ασφαλείς, πράγμα που είδαμε με φρικτό τρόπο ότι δεν ισχύει». Επίσης ο γραμματέας του “Κόσμου” υπενθύμισε ότι η απάντηση σε αίτημά του για την πρόσβαση στα έγγραφα ήταν αρνητική και ζήτησε τη βοήθεια της Επιτροπής «να απελευθερωθούν αυτά τα 17 έγγραφα τα οποία η Επιτροπή μας λέει ότι αφορούν την υπόθεση, αλλά δεν θέλει να μας τα δώσει».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *