ΠΑΣΟΚ: Πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη – Παράβαση καθήκοντος για δύο πρώην υπουργούς

Πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Χρήστου Σπίρτζη και του διαδόχου του, υπουργού της κυβέρνησης της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.


Συγκεκριμένα, για τον κ. Καραμανλή προτείνεται να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος, ενώ για τον Σπίρτζη μόνο για αυτό της παράβασης καθήκοντος.

«Επειδή κατόπιν των ανωτέρω προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις από πρώην μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και συγκεκριμένα:

1) Ο πρώην Υπουργός κ. Χρίστος ΣΠΙΡΤΖΗΣ φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (α. 259 ΠΚ) κατά το χρονικό διάστημα από την 6-11-2016 μέχρι και την 9-7-2019 και

2) Ο πρώην Υπουργός κ. Κωνσταντίνος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της απιστίας σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ (α. 390 παρ 2-1 ΠΚ), την 6-3-2020 και την 12-1-2021, στο πλαίσιο υλοποίησης (α) της σύμβασης 717/2014 και (β) της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης για την εκτέλεση εργασιών του έργου αυτού με τίτλο: «Ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας (Α.Σ. 717-1)», καθώς και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (α. 259 ΠΚ)», αναφέρει, μεταξύ άλλων η πρόταση του ΠΑΣΟΚ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *