Παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη για τον ντελιβερλά που δούλευε παρά την απαγόρευση: «Ξεκαθαρίζω στους εργοδότες, δεν παίζουμε με τη υγεία των εργαζομένων»

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του Alpha μετά από ρεπορτάζ που έδειχνε ντελιβερά να δουλεύει σήμερα (26.7.2023) το μεσημέρι παρά την σχετική απαγόρευση που υπήρχε από το υπουργείο Εργασίας λόγω του καύσωνα.


Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η απόφαση ήταν καθολική απαγόρευση και ξεκαθάρισε ότι θα γίνει έλεγχος στο κατάστημα που δούλευε ο ντελιβεράς και θα επιβληθούν πρόστιμα.

Επίσης διαμήνυσε στους εργοδότες ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων:

«Η απόφασή μας ήταν καθολική απαγόρευση 12:00 με 5:00 στους νομούς που ο καύσωνας Κλέων χτύπησε με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το υπουργείο Εργασίας έχει κάνει ελέγχους. Με χαρά είδα ότι οι δυο μεγάλες πλατφόρμες ντελίβερι E-food και Wolt προσαρμόστηκαν με την απόφαση αυτή και σήμερα 12 με 5 δεν δέχονταν παραγγελίες.


Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις πινακίδες και αύριο η Επιθεώρηση Εργασίας θα βάλει τα ανάλογα πρόστιμα.


Θέλω να ξεκαθαρίσω σε όποιον εργοδότη με ακούει. Δεν παίζουμε με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Οι απαγορεύσεις δεν γίνονται για λόγους επικοινωνιακούς, αλλά επειδή σε αυτές τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι επικύνδυνο για την υγεία να δουλεύουν εργαζόμενοι με μηχανάκια».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *