«Παραμένουν επηρεασμένοι από τις απόψεις Καμμένου» απαντά στον Κατρούγκαλο ο Οικονόμου

Η απόφαση των ελληνικών Αρχών να απελάσουν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Τομεάρχη Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να επικρίνει την κίνηση αυτή.


«Η απέλαση διπλωματών είναι η έσχατη επιλογή στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις και πρέπει να πραγματοποιείται με προσοχή και με τρόπο που να μην οδηγεί σε κλείσιμο όλων των διπλωματικών διαύλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέτρα προστασίας της κυριαρχίας της Ελλάδας όταν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία ότι παραβιάστηκε η Σύμβαση της Βιέννης, όχι όμως αδιακρίτως – στο πλαίσιο μιας οριζόντιας πρωτοβουλίας πολλών πρόθυμων χωρών- και κατά παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας» υποστήριξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος,

Άμεση ήταν η απάντηση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο  Γιάννη Οικονόμου.

«Η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου για την κήρυξη personae non gratae μελών της ρωσικής διπλωματικής αποστολής δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά ακολουθεί την λογική των ίσων αποστάσεων ακόμα και μετά την αποκάλυψη γεγονότων για τα οποία καμία προφορική καταδίκη δεν είναι αρκετή. Ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένουν επηρεασμένοι από τις απόψεις του κυβερνητικού τους εταίρου, κ. Καμμένου».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *