Π. Μαρινάκης: Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών με πρωτοβουλία Μητσοτάκη για τις φωτιές

«Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του για τον θάνατο των ανθρώπων μέσα στο δάσος της Δαδιάς.


«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο.

Παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία» είπε ο κ. Μαρινακης και τόνισε ότι «η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών». Ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα εμπλακεί σε πολιτική αντιπαράθεση σημειώνοντας ότι «την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό ακτιβισμό. Θα έρθει η ώρα του απολογισμού».

Προανήγγειλε ότι με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας:


«Σε κάθε περίπτωση, η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, μέσω των αρμοδίων αρχών, προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών και εξετάζει κάθε καταγγελία. Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *