Π. Μαρινάκης: Περισσότερες από 100 συλλήψεις για εμπρησμό από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

«Η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη βουλή για τις πυρκαγιές δεν θα αργήσει, ωστόσο προέχει να έχουμε καλύτερη κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών», τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.


Διευκρίνισε ωστόσο ότι αν τη Δευτέρα υπάρξει συνεδρίαση θα έχουμε και σχετικές ανακοινώσεις.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εικόνα, ούτε καν έχει γίνει συζήτηση για αλλαγή στην ηγεσία της πολιτικής προστασίας.

«Το πρώτο εναέριο μέσο έφτασε στην περιοχή της Πάρνηθας στις 12:01»

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Πάρνηθας, υπογράμμισε ότι η πρώτη κλήση για φωτιά στη Μονή Κλειστών έγινε στις 11:56. «Το πρώτο εναέριο μέσο έφτασε στην περιοχή 12:01 και στις 12:05 πήγε το δεύτερο. Παρόλα αυτά η φωτιά ξέφυγε», είπε.

Όπως σημείωσε, τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 50% τα εναέρια μέσα. Σχετικά με την έλλειψη καναντέρ, ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι της χώρας μας αλλά της κατασκευάστριας εταιρείας. «Μόλις μπει νέα γραμμή παραγωγής, η Ελλάδα θα προηγηθεί κατά προτεραιότητα», διευκρίνισε.


Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι η απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ωστόσο είναι σημαντική και η απώλεια των εκτάσεων.


«Όταν υπάρχουν πολλές εστίες πάντοτε εξετάζεται και ο ανθρώπινος παράγοντας»

Αναφορικά με την πρόσφατη πυρκαγιά στη Ρόδο, τόνισε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι είχαν υποστεί ζημιές από τη φωτιά 176.000 στρέμματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το σύστημα Κοπέρνικος, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί 14.000 στρέμματα.

Τέλος, σχολιάζοντας τα περιστατικά εμπρησμού δήλωσε ότι όταν υπάρχουν πολλές εστίες πάντοτε εξετάζεται και ο ανθρώπινος παράγοντας, συμπληρώνοντας ότι από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου έχουν γίνει πάνω από 100 συλλήψεις για εμπρησμό.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *