Π. Μαρινάκης: Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία – Επανεξετάζουμε συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο

«Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά επανεξετάζεται συνεχώς ο καλύτερος δυνατός τρόπος λειτουργία της σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη αστυνομία.

«Στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια. Ένα κλίμα το οποίο θα ευνοεί φοιτητές και καθηγητές, θα τους προστατεύει και θα απομονώνει παραβατικές συμπεριφορές. Σε αυτή την πολιτική, που έχει πολύ απτά αποτελέσματα, έχουν γίνει πολλές κινήσεις», απάντησε αρχικά ο κ. Μαρινάκης στη σχετική ερώτηση.

«Πρώτη και κυριότερη η επαναφορά του ασύλου στην αληθινή του έννοια, είχαμε ένα άσυλο ανομίας και τώρα έχουμε ένα άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Μία από τις κινήσεις είναι και η Πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία το λέω ρητώς, δεν καταργείται και δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμία τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως, επανεξετάζουμε συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας η Πανεπιστημιακή αστυνομία σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ελληνική αστυνομία», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Παρακολουθήστε ολόκληρη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *