Ολοκληρώνεται η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων με την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση το βράδυ στη Βουλή

 

Ολοκληρώνεται σήμερα (8.7.2023) το βράδυ η τριήμερη διαδικασία στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων με την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση το βράδυ στη Βουλή.


Με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ η τριήμερη διαδικασία στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Στην αρχική του ομιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την τετραετία 2023-2027 για όλους τους τομείς, από την οικονομία και την ανάπτυξη μέχρι τα εθνικά θέματα, την κοινωνική πολιτική και τα έργα υποδομών με στόχο “Να γίνουμε οι αρχιτέκτονες του πεπρωμένου μας”, όπως σχολίασε, κλείνοντας την 75λεπτη ομιλία του και έχοντας καταγράψει το πλάνο της επόμενης τετραετίας, που το χαρακτήρισε “πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό”.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του μέχρι πριν λίγες μέρες και επί 11 χρόνια αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, από την πρεμιέρα της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Αντ’ αυτού, ο Σωκράτης Φάμελος, επέμεινε στη “γκρίζα” περιγραφή της ελληνικής πραγματικότητας και της κυβερνητικής πολιτικής, χωρίς ωστόσο να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους.


Πυρά εφ’ όλης της κυβερνητικής πολιτικής και των δεσμεύσεων επεφύλαξε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αμφισβήτησε το κυβερνητικό αφήγημα επιτυχίας στην οικονομία και εστίασε ιδιαίτερα στο κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία.


Για μια νέα οικονομική κρίση που βρίσκεται προ των πυλών έκανε λόγο στην ομιλία του ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι το κόμμα του θα είναι ο πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *