Οικονόμου: Στο «τραπέζι» το ενδεχόμενο για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με rapid test και για τους εμβολιασμένους

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το… τοπίο, αναφορικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό που θα ληφθούν από την κυβέρνηση για τις ημέρες των γιορτών, μετά τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής επιστημόνων για rapid test και στους εμβολιασμένους για τις εξόδους των εορτών.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το απόγευμα στο MEGA, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει δεκτή η εισήγηση των επιστημόνων για την υποχρεωτικότητα του rapid test στην εστίαση και για τους εμβολιασμένους, αλλά μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον και στο πλαίσιο του περιορισμού της μεγάλης διασποράς εξετάζουμε διάφορα μέτρα και επιμέρους ρυθμίσεις» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «όσο χρόνο καθυστερήσουμε την εξάπλωση της μετάλλαξης, τόσο πιο θωρακισμένοι θα είμαστε».

«Στο πλαίσιο αυτό, προσαρμόζουμε το σχεδιασμό μας για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει -πέραν των μέτρων που ισχύουν ήδη- να χρειάζεται και αρνητικό rapid test για να βγουν σε κλειστούς χώρους την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.

«Αυτό θα τους εξασφαλίζει περισσότερο τους ίδιους και όλους τους γύρω ότι θα είναι πιο ασφαλείς από κάποιον που μπορεί να νοσεί» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.


«Μέχρι τώρα αυτό είναι το μόνο μέτρο που εξετάζεται, αλλά θα εξαρτηθεί και από τι θα πει η Επιτροπή» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν υπάρχει λόγος να λέμε μεγάλα λόγια ή να προκαλούμε σύγχυση» τόνισε ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και οι παρεμβάσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *